Bu Fakülteye Hayal Gücü İle Girilecek

Bu Fakülteye Hayal Gücü İle Girilecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hayal gücü yüksek öğrenciler girmeye hak kanacak.


Özel Yetenek Sınavı (ÖYS) ile öğrenci alan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ön kayıtları sürüyor. 9 Eylül’de sona erecek kayıtlardan sonra sınav 13–15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İki aşamada yapılacak olan ÖYS’nin ilk basamağında aday öğrenciye, doğru görebilmesi ve gördüğünü optik görsel değerlere uygun şekilde ilişkilendirebilmesine yönelik bir çalışma yaptırılacak. İkinci basamak sınavında, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'ne başvuran adaylara jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücü ve tasarım yeteneğini değerlendiren bir çalışma yaptırılacak. Resim, Seramik ve Cam ve Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine başvuran adaylara ise jüri tarafından belirlenen bir konuda adayın hayal gücünü ve tasarım yeteneğini sınayan bir kompozisyon istenecek.
Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesindeki Resim Bölümü’ne 30, Seramik ve Cam Bölümü’ne 20, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü’ne 35 ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’ne 30 olmak üzere ÖYS ile toplam 115 öğrenci alınacak. Fakülte bünyesinde mevcut olan Grafik, Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık bölümlerine bu yıl öğrenci alınmayacak.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan öğrenciler pek çok alanda iş sahibi olabiliyor. Grafik ajansları, reklam ajansları, sinema televizyon sektöründe, medya sektöründe çalışabilmenin yanında öğretmen olabilme imkânları mevcut. Ayrıca lisansüstü öğrenim ile de akademik kariyer olanakları da bulunmakta.

Fakülte ile ilgili bilgiler veren SAÜ GSF Dekanı Prof. Nilgün Bilge, eğitimde 11. yılını doldurduğunu dile getiren Prof. Nilgün Bilge, “Fiziksel ortam açısından çok iyi atölye ve laboratuvarlara sahibiz.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile