Bu Yıl 6. Sınıfa Başlayacaklar Sbs'ye Girmeyecek Ankara

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Seviye Belirleme Sınavının (SBS) 6 ve 7.

  Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu , Seviye Belirleme Sınavının ( SBS ) 6 ve 7 . sınıflarda kademeli olarak kaldırıldığını , sınavın sadece 8 . sınıfta gerçekleştirileceğini bildirdi .
Çubukçu , Milli Eğitim Bakanlığı Tevfik İleri Toplantı Salonu ' nda ' Ortaöğretim Geçiş Sistemi ve Seviye Belirleme Sınavı ' na ilişkin basın toplantısı düzenledi .
Yapılan çalışmalar ve hazırlanan raporlar doğrultusunda SBS ' nin genel olarak olumlu yönleri olmakla beraber olumsuz etkilerinin bulunduğunun da tespit edildiğini kaydeden Çubukçu , şunları söyledi :
' Seviye Belirleme Sınavını 6 ve 7 . sınıflarda kademeli olarak kaldırıyoruz . Sarmal bir yapı içeren müfredat doğrultusunda SBS sadece 8 . sınıfta gerçekleştirilecek , bundan sonra ve 8 . sınıf konularından sorumlu olacaklar . 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 6 . sınıfa başlayan öğrencilerimiz sınava girmeyecekler . Bu öğrenciler 2011-2012 yılında da 7 . sınıf öğrencisi olarak sınava girmeyecekler .
Fakat bu yıl Seviye Belirleme Sınavı ' nda 6 . sınıfta olup eski sisteme uygun olarak sınava giren öğrencilerimiz 7 ve 8 . sınıflarda da sınava girecekler . Bu yıl 7 . sınıfta olup SBS ' ye katılan öğrencilerimiz eski sisteme uygun olarak 8 . sınıfta da sınava girip bu şekilde ortaöğretim kurumlarına yerleşecekler . '
Çubukçu , orta öğretimde gerçekleştirilecek yeniden yapılanma ile gelecek yıllar içerisinde genel liselerin tamamının Anadolu Liselerine ve Meslek Liselerine dönüştürüleceğini , okullar arası niteliksel farklılıkların bu şekilde ortadan kaldırılacağını , okul çeşitliliğinin de en aza indirileceğini bildirdi .
28 . 06 . 2010 10 : 57 : 31
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile