Bulanık Emniyet Müdürü Özmen'den Bdp'ye Ziyaret

Muş'un Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Ercan Özmen, geçen yıl meydana gelen 2 kişinin hayatını kaybettiği olayların yıldönümünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı Rahmi Çelik'i ziyaret ederek sağduyu çağrısında bulundu

Muş'un Bulanık İlçe Emniyet Müdürü Ercan Özmen, geçen yıl meydana gelen 2 kişinin hayatını kaybettiği olayların yıldönümünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İlçe Başkanı Rahmi Çelik'i ziyaret ederek sağduyu çağrısında bulundu.
Parti binasına gelerek Rahmi Çelik ile bir süre görüşen Emniyet Müdürü Ercan Özmen, 15 Aralık 2009 tarihinde Bulanık'ta 2 kişinin ölümüne neden olan talihsiz bir olayın yaşandığını hatırlatarak, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için herkesten sağduyu beklediklerini söyledi. Müdür Özmen, "15 Aralık 2009'da keşke Bulanık'ta böyle bir olay yaşanmasaydı. Bu olaydan herkes etkilendi. Kime faydası oldu, Bulanıklıya mı, emniyete mi? kaymakama mı? devlete mi? Hayır, sadece ortalığı karıştıran birkaç kişiye
yaradı. Biz halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için buradayız. Biz her olumsuzluğa karşı önlemimizi alacağız. Özellikle sizlere çok iş düşüyor. Bazı provakatörlerin ortayı karıştırmasına izin vermemeliyiz. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Biz Bulanık için Bulanıklıların geleceği için buradayız. Biz insanların huzurunu sağlamak için buradayız. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyiz" dedi.
Bulanık'ta DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un da katılımıyla yarın yapılacak basın açıklaması öncesinde ve 15 Aralık 2009 tarihinde 2 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan gösterilerin yıldönümü nedeniyle güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkartıldı.
BDP İlçe Başkanı Rahmi Çelik de, 15 Aralık 2009 tarihinde Bulanık'ta yaşanan olayların soru işareti ile dolu olduğunu belirterek, her olayın partilerine mal edilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Çelik, "Biz de geçen yıl ilçemizde yaşanan olayların talihsiz bir olay olduğunu ve parti olarak tasvip etmediğimizi defalarca söyledik. Şimdi yaşanan her olumsuz olayı da partimize mal etmekte yanlış olur. Biz parti olarak şiddetten, kavgadan yana değiliz. Biz 16 Aralık'ta DTK eşbaşkanlarının da katılacağı basın
açıklamasının olaysız geçmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Beklentimiz herhangi bir olayın yaşanmaması yönündedir" şeklinde konuştu.
BDP tarafından düzenlenecek olan basın açıklamasına Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Yazar Altan Tan ile BDP bölge milletvekilleri de katılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile