Bungalov Evler Ahlat Turizmine Katki Saglayacak

Bungalov Evler Ahlat Turizmine Katki Saglayacak

Tarihi ve dogal güzellikleriyle Dogu Anadolu Bölgesi’nin turizm sehirlerinden biri olan Bitlis’in Ahlat ilçesinde konaklama sorununun çözümü için bungalov evler insa ediliyor.

Türkiye’nin ‘sakin sehir’ unvanli ilçelerinden biri olan Ahlat, özellikle yaz mevsiminde birçok yerli ve yabanci turisti agirliyor. Içinde barindirdigi birçok tarihi yapinin yani sira Van Gölü’ne güzel kiyilari bulunan Ahlat’ta konaklama sorununun çözümü için özel bir isletme tarafindan Van Gölü kiyisinda yapilan bungalov evler ilçe turizmine katki saglayacak. Bir ailenin rahatlikla kalabilecegi otel konforunda dizayn edilen bungalov evlere ilginin oldukça iyi oldugunu belirten isletmeci Furkan Serdar Tatlisu, “Ahlat’ta kalacak yer ihtiyaci oldugunu gördük. O yüzden burada ahsap evler tarzinda bungalov otel yapmayi düsündük. Van Gölü çevresinde bir ilk yaptigimiz. Ahlat’in sakin sehir oldugu için ve havasinin daha güzel oldugu için insanlar burayi tercih ediyor. Bizde otelden ve bu tarz ahsap bungalov evlerde ailelerin daha rahat kalabilecegi, disari oturup sohbet edecegi, ates yakip basinda oturabilecegi bir isletme düsündük. O yüzden böyle bir yatirim yaptik. Yeni olmamiza ragmen ilgi beklentimizin üzerinde. Aileler daha çok tercih ediyor. Ahlat’in daha güzel ve serin bir havasi oldugu için özellikle Diyarbakir, Batman gibi illerimizden gelenler bu evleri daha çok tercih ediyor” dedi.

Diyarbakir’dan ailesi ile birlikte gelerek tatilini Ahlat’ta geçiren Batuhan Dindar ise yaz mevsiminde serin havasi, güzel dogasi, tarihi eserleri ve Van Gölü’ne güzel kiyilari oldugu için Ahlat’a geldiklerini söyledi.

Dindar, “Diyarbakir’dan Van’a gezmek amaciyla çiktim. Van’a gittim gezilecek yerleri gezdim. Havasi, suyu, insanlari çok güzel çok begendim. Daha sonrada Bitlis’in Ahlat ilçesine geldim. Yine ayni sekilde Ahlat’in da suyu, havasi, plaji çok güzel. Ahlat’ta kalacak yer ariyordum rast gele herhangi bir vatandasa sordum burayi önerdiler. Geldim gördüm güzel yapilar yapmislar. Agaçtan yapma evler var. Insanlarin ihtiyaçlarina uygun. Gayet güzel buldum. Herkesin gelmesini tavsiye ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile