Buradan Yetisen Asçi Futbolcu Kadar Maas Aliyor

Buradan Yetisen Asçi Futbolcu Kadar Maas Aliyor

Osmanli Saray mutfagina ve dünyanin birçok ülkesine asçi yetistiren Bolu’nun Mengen ilçesinde Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu’nun Müdürü Doç. Dr. Osman Çavus, “Bizim ögrencilerimizin çogu özellikle yurt disinda görev yapiyor. Bugünün sartlariyla iyi bir sef, iyi bir asçi 30 bin dolardan asagi para almaz” dedi.

Bolu’nun Mengen ilçesi Osmanli Saray mutfagindan günümüze kadar Cumhurbaskanligi, Büyük Elçilikler, Saraylar ve Lüks Otellere yüzlerce asçi yetistirdi. Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu’nda yetisen asçi ve sefler Fransa, Ingiltere, Amerika Birlesik Devletleri, Çin, Japonya, Katar’dan Suudi Arabistan’a kadar en iyi otellerde görev yapiyor. Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi (BAIBÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu’nun Müdürü Doç. Dr. Osman Çavus, “Bizim ögrencilerimizin çogu özellikle yurt disinda görev yapiyor. Bugünün sartlariyla iyi bir sef, iyi bir asçi 30 bin dolardan asagi para almaz” dedi.



“Bugünün sartlariyla iyi bir sef, iyi bir asçi 30 bin dolardan asagi para almaz”

Yurt disinda görev yapan ve Mengen’den yetismis olan bir asçinin 30 bin dolardan asagi maas almayacagini belirten Doç. Dr. Çavus, “Onu tahmin etmek zor ama yüksek. Yani bizim ögrencilerimizin çogu özellikle yurt disinda görev yapiyor. Bugünün sartlariyla iyi bir sef, iyi bir asçi 30 bin dolardan asagi maas almaz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile