Burdur Müftüsü'nden 'Jet İmam' Açıklaması

Burdur Müftüsü'nden 'Jet İmam' Açıklaması

Burdur İl Müftüsü Osman Artan, teravih namazlarını hızlı kıldıran ve halk dilinde 'jet imam' olarak adlandırılan imamlara tahammülü olmadığını söyledi.

Ramazan ayı programı hakkında bilgi veren Burdur İl Müftüsü Osman Artan, imam açığı bulunan camilere personel takviyesinin yapıldığını, tüm camilerin imam, müezzin sayısının tamamlandığını, Ramazan ayında Burdur merkezde bulunan 3 camide hatimli teravih namazı kılınacağını belirtti.
Artan, vatandaşlar arasında 'jet imam' olarak adlandırılan ve teravih namazlarını çok hızlı bir şekilde kıldırdığı için yaşlı vatandaşların namaza uyamadığı belirtti. Bu imamların gerektiği şekilde uyarılacağını ve haklarında idari işlem yapılacağını kaydeden Burdur İl Müftüsü Osman Artan, jet imamlara tahammülü olmadığını söyledi.
"Arkamızdaki cemaat, 'İmama uydum' diyerek, bütün vebali ile sorumluğu ile namazını kılmaktalar. O nedenle daha Tadil-i Erkan'a uygun bir şekilde namazların kıldırılması gerekir" diyen Müftü Artan, 2010 yılı fitre miktarının 7 TL olduğunu da sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile