Burhan Kuzu: 'Allahım Bize Anayasa'yı Değiştirecek Kadar Darbe Gönder'

Burhan Kuzu: 'Allahım Bize Anayasa'yı Değiştirecek Kadar Darbe Gönder'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, 'Bu meclis kurucu meclis değildir, anayasa değişikliği yapamaz' şeklindeki eleştirilere yanıt vererek, 'Yeni bir devlet kuramayacağımıza göre elimizde sadece 'darbe duası' kalıyor' dedi.

  Burhan Kuzu , Florya ' daki Aydın Ü ; niversitesi ' nde ö ; ğrencilerle bir araya geldi . Anayasa değişikliği konusunda aç ; ıklamalarda bulunan Kuzu , anayasa değişikliğinin sakin bir dö ; nemde yapılması gerektiğini sö ; yledi . Kuzu , Anayasa değişikliklerinin hep gerilim ve darbe dö ; nemlerinde yapıldığını ifade ederek , ' Gü ; ndemde anayasa değişikliği var . Birlikte bir metin yazmamız gerekiyor . Partililerle birlikte hazırlayalım diyoruz . Ama masadan kaç ; ma sö ; z konusu . Biz yapalım diyoruz . Bazılarının ciddi şü ; pheler taşıdığını dü ; şü ; nü ; yoruz . Tü ; rkiye ' nin anayasa değiştirmeme sorunu var . Asıl mesele usulde ' şeklinde konuştu .

Herkesin Anayasa ' nın değişmesini istediğini fakat ' gelin değiştirelim ' deyince kimseyi bulamadıklarını ifade eden Kuzu , ' Şimdi gü ; ndemde mini anayasa paketi var . Bunlardan birisi Hakimler ve Savcılar Yü ; ksek Kurulu ' nun ( HSYK ) oluşumu , ikincisi parti kapatma , kadın hakları , memurlara grev hakkı , Yü ; ksek Askeri Şura ( YAŞ ) kararlarına mahkeme yolu . 10-12 maddelik bir değişiklik iç ; in ç ; alışmalarımız var . Bize ' anayasayı değiştiremezsiniz ' diyorlar . ' Bu meclis kurucu meclis değildir , anayasa yapamaz ' diyorlar .
Kurucu meclis ne zaman olur? Darbe dö ; neminde ya da yeni bir devlet kurulurken . Yeni bir devlet kuramayacağımıza gö ; re elimizde sadece ' darbe duası ' kalıyor . Allah ' ım bize darbe gö ; nder , anayasayı yapacak kadar ' ifadelerini kullandı .
Burhan Kuzu , katsayı kararı ve Ankara Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ' ndeki ulaşım ü ; cretlerinin 6 yıl ö ; ncesine geri dö ; nmesiyle ilgili kararları nedeniyle de Danıştay ' a yö ; nelik eleştirilerde bulundu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile