Burhaniye Belediye Meclisi Ocak Toplantısını Yaptı

Burhaniye Belediye Meclisi Ocak Toplantısını Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Belediye meclisi Ocak ayı toplantısını yaptı.

Meclis üyelerinin eksiksiz katıldığı toplantıda alınan bir karar gereğince, yapılan video kayıtlarının birer kopyasının üyelere dağıtılması karara bağlanırken, 21 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı büyük ilgi gördü.
Burhaniye de, Ocak ayı belediye meclis toplantısı Başkan Necdet Ulysal’ın başkanlığında yapılırken, 21 maddelik gündemin dışında verilen önergelerde görüşüldü. Meclis de çekilen video kayıtlarının birer kopyasının üyeleri verilmesi karara bağlanırken, meclis üyelerinin tatil yapmaları konusundaki öneri ilgi görmedi. CHP’li Meclis üyesi Levent Acartabak’ın, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’ın, Büyükşehir Körfez Koordinatörlüğünün devam edip etmediği konusundaki sorusu Akkılınç tarafından cevaplandırıldı. Körfez koordinatörlüğün kaldırıldığı konusundaki resmi bilginin kendilerine gelmediğini anlatan. Akkılıç, kendisinin Başkan yardımcısı olarak görevine devem ettiğini belirterek” Ben Burhaniyeliyim. İlçeme hizmet için geldim. İşimi de en iyi şekilde yapıyorum” dedi.

Bazı üyelerin söz almadan konuşmaları üzerine Başkan Uysal kural uyarısı yaptı. Tariş arsasına yapılması planlanan AVM inşaatı için imar komisyonundan imar tadilatı ile ilgi rapor konurken, otopark tartışması yaşandı. Başkan Uysal, Tariş arsasına yapılacak tesislerin altına iki katlı otopark önerisi yaparken, ilçede otopark sıkıntısı bulunduğunu hatırlattı. Yapılan tartışmaların ardından,AVM yapacak müteahhitlerle görüşülmesi için dosya imar komisyonuna iade edildi. Denetim komisyonu seçiminde, Ak partili üyelerden Melih Ersezen 22 ve İsmail Çancı 19 oyla seçilirken, CHP’li üye Levent Acartabak da 21 oyla komisyon üyesi oldu.Şubat ayı toplantısının 5 Şubat Perşembe günü saat 18.00 de yapılması karara bağlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile