Burhaniye Belediyesi Pandemide Kiracilarina Destek Oldu

Burhaniye Belediyesi Pandemide Kiracilarina Destek Oldu

Burhaniye Belediyesi, pandemiden etkilenen kiracilarinin yaralarini sarmaya devam ediyor. Belediye 2 sezonda kiracilarina 563 bin TL kira yardim destegi sundu.

Pandemi döneminde esnafa yaptigi nakdi yardimlarla ülke gündeminde yer alan Burhaniye Belediyesi 2021 yilinda da virüs tedbirleri kapsaminda isyerleri kanun geregi kapali olan belediye kiracilarindan kira bedeli almama karari aldi. Temmuz ayi meclisinin 2. oturumda alinan kararla Belediye Subat, Mart ve Nisan aylarinin kira bedellerini almama karari aldi. Karar mecliste oy birligiyle kabul edilirken, pandemiden etkilenen belediye kiracilarina 2 sezonda 563 bin TL kira desteginde bulunulmus oldu.

Burhaniye Belediyesi Pandemi döneminde esnafin yaninda olmaya devam ediyor. Pandeminin en yogun yasandigi dönemde 800 esnafa geri ödemesiz bin TL nakdi yardim yapan Burhaniye Belediyesi 2020 yilinda da belediye kiracilarindan 3 aylik kira almamisti.

2021 yilinda da pandeminin devam etmesiyle birlikte kiracilarinin yasadigi zorlukta yanlarinda olmak için çalismalar yapan Burhaniye Belediyesi bu yil içinde virüs tedbirleri kapsaminda isyerleri kanun geregi kapali olan kendi kiracilarindan 3 aylik kira bedeli almama karari aldi. Belediye 2 sezonda toplamda 563 bin TL tekamül eden kira bedellerini kiracilarindan almadi.

Mart, Nisan ve Mayis aylarini kapsayan kararda 46 komple 14 ise kismi kapali olan belediye kiracisinin kira bedellerinde destek saglandi. Konuyla ilgili açiklama yapan Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler, “Pandeminin ekonomik etkisini en çok hissederek zorluklar yasayan esnafimizi mümkün oldukça desteklemek için çalismalar yaptik. Türkiye’de bu konuda öncü olduk. Bu desteklerimiz devam ediyor“ dedi.

Baskan Deveciler konusmasinin devaminda “Sezon öncesi esnafimizin kendisini bir nebze de olsa ekonomik anlamda toplayabilmesi için, yönetmelik ve kanunlar çerçevesinde elimizden geldigi kadar yaralarini sarmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile