Burhaniye’de Küçükbaş Hayvanlara Destekleme

Burhaniye’de Küçükbaş Hayvanlara Destekleme

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce hazırlanan küçükbaş hayvan destekleme listeleri askıya çıkarıldı.

İlçede 319 vatandaşın yaklaşık 21 bin 452 baş koyun ve keçi beslediğinin belirlendiğini bildiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, hayvan başına 15 lira destekleme yapılacağını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü elamanlarının yaptığı çalışmalar sonucu ilçede, 319 işletmede toplam 21 bin 452 küçükbaş hayvan bulunduğu tespit edilirken, buna ait listeler de askıya çıkarıldı. Vatandaşların mağdur olmaları için listeleri kontrol etmelerini isteyen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, “İlçemizde küçükbaş yetiştiriciliği yapan 319 işletmede bulunan toplam 21.452 adet anaç koyun ve keçiye hayvan başına 15 TL destek yapılacak. Toplam destek miktarı 32 milyon bin 780 lira olarak belirlenmiştir. Koyun keçi yetiştiriciliği yapan çiftçilerimizin konuya hassasiyet göstererek askı sürecinde diğer tüm destekleme ödemelerinde olduğu gibi listedeki kimlik bilgilerinin kontrol edilerek ileride oluşacak hak kaybına mahal verilmemesi vatandaşlarımızın yararına olacaktır. Ayrıca büyükbaş hayvan yetiştiriciliğini ilgilendiren doğan buzağılara kulak küpesi takılma zorunluluğunda 02 Haziran 2012 tarih itibari ile 20 günden büyük yeni doğan buzağılara kulak küpesi takılmayacağından konunun ehemmiyetine binaen son kez uyarır çiftçilerimizin mağdur olmaması temennisi ile dikkatlerine arz ediyoruz. Yine İlçe Müdürlüğü yetkililerinden çiftçilere yönelik bilgilendirme ve uyarı bilgi notuna göre ilçemizde ekilişi az olsa da pamuk ekicilerinin fark desteği ödemelerinden yararlanabilmeleri için bu yıl ekilen tohumun mutlaka sertifikalı olması şartı getirilmiştir. 2012 yılı pamuk üretimi için ekimlerin gerçekleştirme dönemi olduğu için durumu çiftçilerimize duyurulması hasıl olmuştur. Tüm çiftçilerimize bereketli bol bir sezon diliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile