Burhaniyeli Tiyatrocular Urla’dan 2 Ödülle Döndü

Burhaniyeli Tiyatrocular Urla’dan 2 Ödülle Döndü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, sergilediği oyunlar ve katıldığı festivallerde takdir topluyor.

Belediye Kent Tiyatrosu, İstanbul Direkler arası Seyircileri Topluluğunun bu yıl 13.defa verdiği ödüllerden “Sezonun Başarılı Çocuk Oyunları ve Umut Veren Yeni Tiyatrolar” olmak üzere iki ödül birden alarak başarısını tescilledi.

13. Direkler arası Seyirci Ödülleri 2012- 2013 sezonu "Ege Bölgesi” tiyatroları oyunlarının değerlendirme sonuçları belli oldu. Urla Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı ödül töreni Direkler arası Seyirci Koordinatörü Ömer Şahinbaş’ın sunumuyla Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ege Bölgesi’nde faaliyette olan tiyatro topluluklarının katıldığı ödül töreninde Sanat ve Sanatçı Kenti, Urla’ya kazandırdığı tiyatro mekanları ve desteklediği tiyatro festivalleri ile tiyatroyla seyirciyi buluşturan Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’na Direkler arası Seyircileri onur ödülü takdim verildi.

Direkler arası Seyircileri Seçici Kurulu’nun 2012-2013 sezonunda Ege Bölgesi’nde oyunları seyredip değerlendirmeleri sonucu Performans ve Tasarım kategorilerinde ödüle değer görülen sanatçılar ödüllerini Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldılar.

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun da katıldığı ödül töreni tiyatro sanatçısı Metin Zakoğlu’nun stand-up gösterisi ile başladı.

Tören, çocuk oyunları alanında ödüllerin verilmesiyle devam etti. Bu kategoride Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu (Anya Manya Kumpanya), İzmir Kuklaevi Tiyatrosu (Bremen Mızıkacıları) ve Ayvalık Sanat Fabrikası da (Akıllı Soytarı) oyunu ile ödüle layık görüldü.

Tiyatro alanındaki sivil toplum örgütlerinin 2012-2013 tiyatro sezonu için belirledikleri “Özgürlük” temasına İzmir Yenikapı Tiyatrosu’nun “Faşizmin Korku ve Sefaleti” oyunu en uygun bulunarak ödüle değer görüldü.

Umut Veren Yeni Tiyatro Grupları arasında ödüle değer görülen Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu ile birlikte; Balıklıova Köy Tiyatrosu, Bayraklı Belediye Tiyatrosu, Sahnetozu Tiyatrosu ve Tiyatro Salt da bu ödüle layık görüldü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile