Bursa'da 'Kur'an'ın İşlevleri Ve Sorumluluklarımız Konferansı'

OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Okuyan: 'Kur'an sadece insanın ahiretini inşa etmek için değil aynı zamanda bu hayatı inşa etmek için gönderilmiş bir kitaptır'

Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi, Tüm Din Eğitimcileri Federasyonu (TÜDEF) ve İlahiyat İlimleri Araştırma Merkezi (İLSAM) tarafından 'Kur'an'ın İşlevleri ve Sorumluluklarımız' başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlenen programa, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okuyan konuşmacı olarak katıldı.

Okuyan, Kur'an-ı Kerim'in insanlar tarafından evlerden ellere, satırlardan gönüllere, metinlerden hayata geçirilmedikçe indiriliş amacının gerçekleşmeyeceğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'in bir hayat kitabı olduğunu vurgulayan Okuyan, 'Kur'an sadece insanın ahiretini inşa etmek için değil aynı zamanda bu hayatı inşa etmek için gönderilmiş bir kitaptır. Kur'an'a uyarsanız bu hayatın yaratılış amacına uygun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Kur'an'a saygı onun dediklerini yapmakla mümkündür.' diye konuştu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, öğrenci gruplarının gösterileriyle tamamlandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile