Bursa'da Meslek Liseli Gönüllüler, Mahalle Sakinlerinin Yardimina Kostu

Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri, okullarinin çevresinde yasayan yaslilar ve ihtiyaç sahiplerinin el ve cilt bakimlarini yapti, bahçe islerine yardim etti, onlara diktikleri tekstil ürünlerini hediye etti Okul Müdürü Mediha Karasu: 'Ögrencilerimiz bu üretim ve hizmetleriyle hem kazanimlarini tekrar etti hem de ailelerle bir araya gelerek sosyallesme imkani sagladi'.

ISMAIL ÖZDEMIR - Bursa'da Faik Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden gönüllü ögretmen ve ögrenciler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde okul çevresindeki mahallelerde yasayan ihtiyaç sahibi ailelere, yaslilara ve çocuklara sosyal sorumluluk projesiyle yardim eli uzatti.

Milli Egitim Bakanligi tarafindan baslatilan "Meslek Lisesi Ailelerle Bulusuyor" projesi kapsaminda okuldaki 6 alanda egitim gören ögrenciler, egitimleri sürecinde edindikleri bilgi ve deneyimi, salgin sürecinde Vatan ve Millet mahalleleri sakinleri ve aileleriyle paylasti.

Muhtarliklarin belirledigi ailelere ulasan, Yiyecek ve Hizmetleri Alani ögrencileri, hazirladiklari gida ve yiyecekleri ögünler halinde onlara ulastirdi, El Sanatlari Alani ögrencileri de bazi ailelere diktikleri nevresim takimi, önlük, masa örtüsü gibi esyalari hediye etti.

Grafik ve Fotograf Alani ögrencileri yaslilara bahçe islerinde yardimci olurken Güzellik ve Saç Bakim Hizmetleri Alani gönüllüleri de saç, el ve cilt bakimi konusunda destek oldu.

Mahalledeki çocuklara da ulasan ögrenciler, çevrim içi etkinliklerle kitap okuma etkinlikleri, Kovid-19 bilgilendirme programlari düzenledi.

Okul Müdürü Mediha Karasu, gönüllü ögretmen ve ögrencilerin yürüttügü projeye velilerin de ürünlerin dagitimi konusunda destek verdigini belirtti.

Salgin sürecinde ögrencilerinin yasadiklari bölgedeki insanlarla Kovid-19 tedbirleri kapsaminda sosyallesmesini ve dayanismasini sagladiklarini aktaran Karasu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Ögrencilerimiz bu üretim ve hizmetleriyle hem kazanimlarini tekrar ettiler hem de ailelerle bir araya gelerek sosyallesme imkani sagladilar. Asilama döneminde aile büyüklerimizi ziyaret ettik ve onlarla kitap okuma etkinligi gerçeklestirdik. Böylece aile büyükleri ile torunlarini uzun zaman sonra bir araya getirmis olduk."

- "Ailelerimizden çok güzel tesekkür mesajlari aldik"

El Sanatlari 9. sinif ögrencisi Hilal Kaya, nevresim takimlari, mutfak önlügü gibi ev tekstili ürünlerini dikip hediye paketleri hazirladiklarini ve ihtiyaç sahibi kisilere ulastiklarini belirterek, projede yer aldigi için mutlu oldugunu ifade etti.

Ayni siniftan Döndü Düzgün ise çalismada yer aldigi için gurur duydugunu, ailesinin de çok sevindigini, kendisinin de gelecekte mesleki olarak gelistiginde bu kültürü devam ettirmek istedigini söyledi.

El Sanatlari Alani Sefi Nurseven Çetin de projeyle ögrencilerin el becerilerinin de gelistigine dikkati çekti.

Ögrencileri nitelikli bireyler olmalari için meslege hazirladiklarini aktaran Çetin, "Tasarim yapmalari yönünde ögrencileri tesvik ediyoruz. Sosyal sorumluluk projelerinde yer aliyorlar. Bu projelerde yer aldiklarinda kendilerini çok mutlu hissediyorlar. Yaptiklari çalismalarin birilerine fayda saglamasi onlari gerçekten gururlandiriyor." degerlendirmesinde bulundu.

Güzellik ve Saç Bakim Alani Sefi Dilek Yurtoglu ise yasli ve bakima ihtiyaci olan kisilerle bulustuklarini, onlarin saç kesimi ve tirnak bakimi gibi kisisel ihtiyaçlarini karsiladiklarini belirtti.

Saç boyama, el masaji ve vücut bakimi gibi islemleri de yaptiklarini kaydeden Yurtoglu, su bilgileri paylasti:

"Ailelerimizden çok güzel tesekkür mesajlari ve dualarini aldik. Çünkü bu pandemi döneminde yaslilar disariya çikamadi. Biz de bu hizmeti vermekten dolayi gurur duyduk. Ögrencilerimiz yasli insanlara nasil davranilmasi, onlara nasil destek olmalari gerektigini görmüs oldular."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile