Bursa'da Sahte Imza Ile Evinden Oldu

Bursa'da Sahte Imza Ile Evinden Oldu

Bursa’da bir vatandas sahte imza ile dolandirilarak evinin icra yoluyla satildigini iddia etti.

Bursa’nin Büyükorhan ilçesinden yasayan Mustafa Ferik isimli vatandas, Odunluk Mahallesi’nde bulunan arsasina engelli kizi için ev yaptirmak istedi. Evin bir kismi tamamlanip diger kismi yarim kalinca baska bir müteahhit arayisina giren Mustafa Ferik, kendini müteahhit olarak tanitan R.O ile tanisti. Mustafa Ferik üzerinde güven kazanan R.O, iddiaya göre insaati yarim birakti. R.O’ya belli bir miktar para ödeyen Ferik, insaatin tamamlanmasi için kendisine ait Büyükorhan’daki tarla ve arabasini teminat olarak verdi. Iddiaya göre R.O arabayi ve tarlayi da baskasinin üzerine geçirdi. Kendisinin baskalarindan alacagi olmasi üzerine R.O isimli sahis A.Ç ve M.T ile bu tahsilati yapacagini iddia etti. Ferik’ten alacaklarinin alinabilmesi için bir senet imzalatan süpheliler, yine iddiaya göre Mustafa Ferik’in imzasini taklit ederek yüklü miktarda senetleri doldurarak Ferik’i borçlandirdi. Daha sonra bu kisilere ulasamadigini ifade eden Mustafa Ferik, A.Ç ve M.T avukatlari araciligi ile Ferik’i icraya verdi. Yüksek bedelli doldurulmus senetlere karsi menfi tespit davasi açan Ferik, teminat bedelini ödeyemeyince icra takibi durduramadi. Icra dosyasini durduramayan Ferik’in Odunluk’taki evi icradan bedelinin altinda fiyatla satildi. Ferik’in 27 Aralik tarihinde evini tahliye etmesi istendi. Süphelilerin ise sanik sifati ile Bursa 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde yargilanmalarina devam edildigi ögrenildi.

Yetkilere seslenen ve çok magdur oldugunu dile getiren Ferik, “Ben evimin insaatina baslamistim. Bu insanlar insaati daha çabuk yapacaklarini söylediler. ‘10 gün içerisinde bitiririz’ dediler. Bende isi 150 bin lira karsiliginda onlara verdim. Ancak insaati yapmadilar ve benden teminat olarak tarlami ve arabami aldilar. Bunlara ek olarak toplam 94 bin lira nakit para verdim. Bu durumdan sonra bana verdigim paralara, arabaya ve tarlaya karsilik senet vermeyi teklif ettiler. Bana senetleri verirlerken beni borçlu yapmislar, senetleri alip kaçtilar” dedi.

“Benim evimi icrada satmislar. Evimin satildigindan haberim ve bilgim yok” diyerek iddialarini sürdüren Ferik, “Sadece satildigini duyabildim. Bu kisiler 6 aydir cezaevinde yatiyorlar. Benim adima benim imzami taklit ederek sahte senet yapip benim evimi satmislar. Ben magdurum yetkililerden bu duruma çözüm bekliyorum. Benim yüzde 90 engelli çocugum var. Bu evi onun için yapiyordum. Benim evlerimi sahte imzalarla sattilar” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile