Enduro Motosiklet tutkunu Cengiz Tamkan, 27-29 Mayıs tarihlerinde Bursa‘da yapılan, Bursa Enduro Motosiklet Festivaline katılarak Ödemiş‘i temsil etti. Festivale davetli olarak giden Tamkan, Bursa‘da gönüllü turizm elçisi gibi çalıştığını ifade ederek, hem spor yapıyor hem de ilçemin tanıtımına katkı sağlamaya çalışıyorum. dedi. Motosikleti ile Türkiye‘nin çeşitli yerlerine giderek, Ödemiş Belediyesi‘nden aldığı, tanıtım CD‘si, broşür ve yayınları katıldığı etkinliklerde ve festivallerde dağıttığını belirten Tamkan, “Bursa, Büyükorhan, Görecik Yaylası‘nda yapılan, Bursa Enduro Motosiklet Festivalinde Türkiye‘nin dört bir tarafından gelen 1000 kadar motosikletlinin katılımıyla gerçekleşen festivalde çok güzel dostluklar kurdum. Ödemiş‘imizin tanıtımında katkım olabiliyorsa, bu benim için çok büyük bir onur ve gurur vesilesidir, bundan sonra da gidebildiğim sürede Ödemiş‘imizi tanıtmaya devam edeceğim” dedi.
ENDUROCULAR ÖDEMİŞ‘TE
Öte yandan Bursa Enduro Motosiklet Kulübü üyelesi 18 endurocu, geçtiğimiz günlerde Ödemiş‘i ziyaret ettiler. Cengiz Tamkan‘ın daveti üzerine eşleriyle birlikte Ödemiş‘e gelen 18 endurocu, Ödemiş‘te iki gün geçirdiler.Bursa Enduro Kulüp Başkanı Milli Basketbolcu Efe Aydan ve beraberindekiler, Ödemiş‘in cumartesi pazarını gezdiler. Ödemiş pazarının Türkiye‘de bir eşini görmediğini söyleyen Bursa Enduro Kulüp Başkanı Milli Basketbolcu Efe Aydan, “Ödemiş pazarında, bol taze ve ucuz ürünler var. Kadın el sanatları pazarında da kültürümüzün ve elişi sanatlarımızın çok takdire değer göz nuru eserlerini gördüm” dedi.
Daha sonra Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin tarafından verilen Ahrandı‘daki sabah kahvaltısından sonra 22 Mayıs 2011 tarihinde şehrimizden ayrıldılar.
Ödemiş Belediye Başkanlığı tarafından yapılan jeste büyük memnuniyet duyduklarını ve en kısa zamanda tekrar gelerek, Bursa Enduro Motosiklet Kulübü ve kardeş Kulüp Ödemiş Belediyesi motosiklet kulübü ile ortak bir festival düzenlemek için gerekli yardımı yapabileceklerini bildirdiler.
Bursa Motorsiklet Festivalinde Bir Ödemişli
Ödemişli “endurocu” Cengiz Tamkan, Bursa Enduro Motosiklet Festivali‘nde Ödemiş‘i temsil etti.



















