Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi Açıldı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın geleceğini kurduklarını belirterek yollarıyla, tertip ve düzeniyle ve modern tesisleriyle mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir Sakarya inşa ettiklerini söyledi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya'nın geleceğini kurduklarını belirterek yollarıyla, tertip ve düzeniyle ve modern tesisleriyle mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir Sakarya inşa ettiklerini söyledi.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nin törenle açıldı.
Karakamış mahallesinde yeni yerleşim yolu üzerinde yapılan bakımevinin açılışına, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Adapazarı Kaymakamı Akın Yılmaz, ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş, Belediye Başkanları, Daire Müdürleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Veterinerler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, Sakarya Doğa ve Hayvan Seveler Derneği Başkan Yardımcısı Alper Kesen, hayvan severler ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılış konuşmasını Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Davut Yüce yaptı. Yüce, konuşmasında sokak hayvanları bakım evinin sokak hayvanlarının saldırganlıklarını ve insanlara bulaştırabilecekleri hastalıkları ortadan kaldırmak ve vatandaşların bu konulardaki haklı şikayetlerinin önüne geçilebilmek amacıyla hayvan koruma yasası gereği açıldığını söyledi.
Bakımevinin kuruluşu ile bilgiler veren Yüce, "5199 sayılı hayvanları koruma kanununun direktiflerinin yerine getirilebilmesi için Büyükşehir belediyemiz 'Rehabilitasyon Merkezi' 2006 yılında hizmete geçmiştir. Daha iyi hizmet vermek adına daha modern bir tesiste kanunların gereklerini daha iyi yerine getirebilmek hedefimizdi. Şehrimizde sokak hayvanlarının saldırganlıklarını ve insanlara bulaştırabilecekleri hastalıkları ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın bu konulardaki haklı şikayetlerinin önüne geçilebilmek için sokak hayvanları bakım evi çalışmasını başlattık. Tesisimizin yer tespiti Çevre ve Orman Bakanlığının 5199 sayılı 'Hayvanları Koruma Kanunu' ve İlgili Yönetmelikleri gereğince yapılan incelemeler sonucu belirtilen şartlara uygun olarak resmi yazı ile İl Çevre Müdürlüğü onayı alınarak kuruldu. Veteriner hekimlerimiz tarafından barınakta günde ortalama 8 adet sokak hayvanının kısırlaştırma-aşılama ve kulak küpesi takılması işlemleri ile aşılama esnasında kuduz, iç-dış parazitlerine özellikle insan sağlığı için büyük tehlike oluşturan kistte karşı ilaç uygulamaları yapılıyor. En büyük hedefimiz kontrolsüz çoğalmaların önüne geçmek" dedi.
Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, modern yapıda dizayn edilen ve havyaların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı hayvan bakımevinin şehrimize hayırlı olmasını diledi. Başkan Toçoğlu, "Son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artışı ve beraberinde getirdiği sorunları düşünerek, bugün Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'ni açıyoruz. Son derece modern bir şekilde dizayn edilen bakımevi'nde sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanacak. Bakımevimizin hizmete girmesi ile birlikte şehrimizin önemli sorunlarından biri olan 'başıboş köpekler' sorununun çözümüne katkı sağlanacak. Tesisimizin verimli çalışması için gerekli tedbirleri almış bulunuyoruz. İlçe belediyeleri tarafından toplanılıp bakımevine getirilen sokak hayvanları, tesislerde uzman veterinerler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alınacak. Bu işlemleri gerçekleştirilen sokak hayvanları daha sonra yasa gereği alındıkları bölgelere tekrar bırakılacak. Bakımevinde yapacağımız rehabilite çalışmaları ile sokaklarda dolaşan sahipsiz hayvanların sağlık bakımından zararsız hale getirilmesini ve kısırlaştırma sayesinde saldırganlıklarının azaltılmasını amaçlıyoruz Özellikle depremden sonra sayıları oldukça artan sahipsiz sokak köpekleri vatandaşlarımızın birincil dereceden sorunları içindeydi. İnşallah, bugün açılışını yaptığımız bakımevi ile birlikte, bir sorunu daha ortadan kaldırmış olacağız. Yeni tesisimiz Sakarya'mıza hayırlı olsun "dedi.
Şehirde yapılan diğer hizmetlerden söz eden Başkan Toçoğlu "Sakarya'mızın daha modern, daha estetik ve daha çağdaş bir görünüme kavuşması adına çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi, sorunları görmezden gelmiyoruz. Halkımızın daha huzurlu, daha mutlu yaşadığı bir şehir olmak adına sorunlarla yüzleşiyor, çözüm yolları arıyoruz. Bunu yaparken de, günü birlik çözümler yerine, kalıcı adımlar atıyoruz, Sakarya'nın geleceğini kuruyoruz. Yollarıyla, tertip ve düzeniyle ve modern tesisleriyle mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir Sakarya inşa ediyoruz" dedi.
Vali Mustafa Büyük ise konuşmasında şehrin önemli bir sorununu çözecek olan hayvan bakımevinin hayırlı olması dileyerek, bakımevini Sakarya'ya kazandıran Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Törenin sonunda Veteriner Odası Başkanı Mustafa Yıldız ve Sakarya Doğa ve Hayvan Severler Derneği Başkan Yardımcısı Alper Kesen, Başkan Zeki Toçoğlu'na plaket takdim etti. Tören sonrasında Başkan Toçoğlu, Vali Büyük ile birlikte hayvan bakımevini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile