Büyüksehir'in Dozerleri Mahalleyi Yanmaktan Kurtardi

Büyüksehir'in Dozerleri Mahalleyi Yanmaktan Kurtardi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Gördes’te baslayip, Salihli’ye kadar ulasan yanginin söndürülmesi için seferber oldu. Yanginin etkili oldugu yerlerden biri de Salihli ilçesine bagli Kale Mahallesi’ydi. Büyüksehir Belediyesi yanginin tarim arazileri ve ormanlik alan üzerinden mahalle merkezine girmemesi için büyük çaba sarf etti. Mahalle muhtari Yildiray Bozdag, “Ferdi Baskanimizdan Allah razi olsun. Bir sözümüzü iki etmedi. Büyüksehir’in dozeri gelmemis olsaydi yangin mahallenin içine girecekti. Kale Mahallesi’nde evler yanmadiysa bu, Ferdi Baskanimin da basarisidir” dedi.

Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi Baskanligi ve diger birimlerdeki saha ekipleriyle Gördes ilçesinde baslayip, Salihli ilçesine kadar ulasan orman yangininin söndürülmesi için tüm imkanlarini seferber etti. Ormanlik alandan mahallelere yanginin ulasmamasi için büyük çaba sarf eden Manisa Büyüksehir Belediyesi, Salihli’nin Kale Mahallesi’nin büyük bir felaket yasamasinin önüne geçti. Büyüksehir Belediyesi’nin dozerleri ile mahallenin etrafini saran alevlerin önü kesildi.

“Büyüksehir’in dozeri gelmemis olsaydi yangin köyün içine girecekti”

Kale Mahallesi Muhtari Yildiray Bozdag, “Asrin felaketini yasadik. Biz, televizyonlarda görüyorduk ama inanamiyorduk. Kendimiz yasadik bunu. 2 gün çok kötü geçti. 2 gün boyunca bütün orman sahalarim yandi. Allah herkese sabir versin. Zeytinlikler, tarim arazileri, ormanlarimiz yandi” dedi.

Büyüksehir Belediyesi’nin dozer ile yangini durdurdugu noktada yapilan çalismayi anlatan muhtar Yildiray Bozdag, Büyüksehir Belediye Baskani Ferdi Zeyrek’e tesekkür etti. Bozdag, “Yangin evlere gelmek üzereydi. Dozerin müdahale ettigi yer burasiydi. Ferdi Baskanimizdan Allah razi olsun. Bir sözümüzü iki etmedi. Kale köyde evler yanmadiysa Ferdi Baskanimin basarisidir bu. Görüyorsunuz, Büyüksehir’in dozeri gelmemis olsaydi yangin mahallenin içine girecekti. Burasi çok kilit noktaydi. Köyü tehdit eden nokta burasiydi” ifadelerini kullandi.

Mahalle sakinlerine yemek, ayran ve su dagitildi

Manisa Büyüksehir Belediyesi, Mobil Ikram Araci ile mahallede yemek dagitimi da gerçeklestirdi. Mahalle sakinleri yapilan yardimlar için tesekkür etti.

Kale Mahallesi’ndeki vatandaslardan Sakin Zeybek, “Arazilerimiz gitti ama köyümüz kurtuldu. Herkesten Allah razi olsun. Yeme, içme konusunda yardim gördük” derken, Cevriye Ceylan ise, “Evlerimiz yanmadi, canlarimizi zor kurtardik. Asimizi, ekmegimizi getirdiler. Yedirdiler, içirdiler. Çayimizi, kahvemizi getirdiler” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile