Büyüksehir, Kuzey Sahillerinde 'Hayat' Nöbetine Basladi

Büyüksehir, Kuzey Sahillerinde 'Hayat' Nöbetine Basladi

Yaz sezonuna girisle birlikte kuzey sahilleri cankurtaranlarin “hayat” nöbeti basladi. Sakarya Büyüksehir Itfaiyesi Dairesi tarafindan Karasu, Kocaali ve Kaynarca sahillerinde görevlendirilen 85 personel, 48 kesif kulesi kurdu ve pes pese kurtarma tatbikatlari yapti. Itfaiye Daire Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, “7 jet, 3 araç ve 85 personelle cankurtaran faaliyetleri baslamistir. Vatandasimizin huzuru ve can güvenligi için güçlü personel kadrosuyla göreve baslanmistir” denildi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi, kuzey sahillerinde tüm hazirliklarini tamamlayip cankurtaran faaliyetlerine basladi.

Cankurtaran Grup Amirligi Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde alaninda uzman kurtarma personeliyle “hayat” nöbetine basladi.

3 ilçede kilometrelerce uzanan kuzey sahillerinde toplamda 48 cankurtaran kesif kulesi kuruldu.

Güçlendirilen cankurtaran kadrosunda 85 personel görevlendirildi, 7 jetski ve 2 araç görevlere tahsis edildi. Tatilcilerin can güvenligi ve huzuru için, 53 kilometrelik sahil hattinda ayni anda 9 personel devriye gezecek. Bugün itibariyle tüm kadrosuyla mesaiye baslayan ekipler, kulelerin kurulumunu tamamlayip en zor görevlere hazir hale gelmek için pes pese tatbikatlar yapti.

Hedef can kaybi vermemek

Itfaiye Dairesinden yapilan açiklamada sahillerde hiç can kaybi vermemek için çalismalara baslandigi belirtilerek, “Sehrimizin 3 önemli sahil kesiminde vatandaslarimizin herhangi bir aksilik yasamamalari adina cankurtaran ekiplerimiz göreve basladi.

Sahillerimizde yasanabilecek yogunluk göz önünde bulundurularak personel ve kule sayimizi yükselttik. 37 tane olan kulemizi 48’e, 61 olan personel sayimizi da 85’e yükselterek olumsuzluklari en aza indirmeye gayret gösterecegiz. Kocaali’de bulunan kadinlar plajimiz için 3 personelimiz görevde olacak. Tüm hazirliklar tamamlandi ve 53 kilometrelik sahil hattimizda cankurtaran ekiplerimizin görevi basladi.

Hedefimiz vatandasimizin huzurunu ve can güvenligini saglayarak hiç can kaybi yasanmamasidir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile