Büyüksehirden 1 Yilda 5 Bin 929 Ilave Mezar Yeri

Büyüksehirden 1 Yilda 5 Bin 929 Ilave Mezar Yeri

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Tasliburun Mezarlik Mevkiine 911 adet, Erkilet Bülbülpinari Mezarligi’na 3 bin adet, Argincik Mezarligi’na 2 bin 18 adet olmak üzere 1 yilda toplam 5 bin 929 ilave mezar yeri yapti.

Büyüksehir Belediyesi mezarlik hizmetleri dogrultusunda, idaresi ve denetiminde bulunan 6 mezarlik ile faaliyetlerini yürütüyor. Sorumluluk alanlarindaki mezar yerleriyle ilgili çalismalarini hassasiyetle sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi Mezarliklar Sube Müdürlügü, bu kapsamda 2021 yilinda, Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Sehir Mezarligi’nda bulunan Tasliburun Mezarlik Mevkiine 911 adet, Erkilet Bülbülpinari Mezarligi’na 3 bin adet, Argincik Mezarligi’na 2 bin 18 adet mezar ilave etti. Hastane ve diger saglik kuruluslari tarafindan ‘defin izin kâgidi’ düzenlenerek sevk edilen veya vatandaslar tarafindan ‘gömme izin kâgidi’ ile basvurusu yapilan cenazelerin, cenaze ve defin hizmetlerini yapan Mezarliklar Sube Müdürlügü, cenaze kayitlarini tutarak, cenaze isimlerini internet ve elektronik panolarda da yayinliyor. Ayrica mezar yerini bilemeyen vatandaslara yardimci olan Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Sube Müdürlügü tarafindan, yeni mezarlik alanlari ihdas edilerek hizmete sunuluyor ve mezarliklarin temizlik, bakim, onarim hizmetleri ile agaçlandirma ve yesil alan olusturularak, bakimi gerçeklestiriliyor. 14 adet cenaze tasima ve 2 adet cenaze yikama araci ile vatandaslara hizmet veren Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Sube Müdürlügü, cenaze hizmetleri için Saglik Bakanligi Halk Sagligi Genel Müdürlügü’nün; Kovid-19 Morg ve Defin Hizmetleri hakkinda Rehberi de hassasiyetle uyguluyor.

Mezarlik hizmetleri konusunda bünyesinde bulunan mezarliklarda hizmetlerini aksatmadan yürüten Büyüksehir Belediyesi, ilçelere de destek vermeye devam ediyor. Büyüksehir Belediyesi, bu kapsamda ilçe belediyelerine 13 adet cenaze araci hibe etti. Öte yandan Kayseri Büyüksehir Belediyesi’nin ‘Akilli Sehir Kayseri’ mobil uygulamasi ve 2 ile 3 boyutlu kent bilgi sistemi olan Mezarlik Bilgi Sistemi’ni de, Kayseri’deki 16 ilçe belediyesi ücretsiz kullanabiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile