Çakirgöl'de Trabzon-Gümüshane Birlikteligi

Çakirgöl'de Trabzon-Gümüshane Birlikteligi

Trabzon Büyüksehir Belediyesi’nde düzenlenen Çakirgöl Kis Turizmi Merkezi Projesi çalistayinda, Çakirgöl’ün 12 ay turizme hizmet edecek bir destinasyon haline getirilmesi görüsüldü. Trabzon ve Gümüshane’nin ortak çalismasiyla projenin hizla hayata geçirilmesi için gerekli adimlarin atilmasi kararlastirildi.

Trabzon Büyüksehir Belediyesi’nde Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan’in katilimiyla Çakirgöl Kis Turizmi Merkezi Projesi çalistayi gerçeklestirildi.

Toplantiya Trabzon Valisi Aziz Yildirim, Gümüshane Valisi Alper Tanrisever, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Gümüshane Belediye Baskani Vedat Soner Baser, eski Devlet Bakanlarindan Faruk Nafiz Özak, AK Parti Gümüshane Milletvekili Celalettin Köse, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, AK Parti Gümüshane Il Baskani Mehmet Emin Erdogdu, Trabzon Il Kültür Müdürü Tamer Erdogan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi Erkut Çelebi, Gümüshane Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Ismail Akçay ve Gümüshane Il Genel Meclisi Baskani Esref Balki katildi.



"Bölge turizmi 12 aya çikarilacak"

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Nadir Alpaslan, bölgenin turizminin gelismesi amaciyla bir çalistay düzenlediklerini belirterek, "Trabzon Büyüksehir Belediyesi’nin çerçevesinde 2004 yilinda Trabzon ve Gümüshane milletvekillerimizin ve Faruk Özak bakanimizin girisimleriyle 2005 yilinda Bakanlar Kurulu karariyla Çakirgöl, kis turizmi merkezi ilan edilmisti. O günden bu yana bölgede planlama ve master plan çalismalari sürmektedir. Dogu Karadeniz bölgemiz, Trabzon, Rize, Gümüshane ve Artvin turizm açisindan çok ciddi bir cazibe merkezi haline gelmistir. Son yillarda kültür, inanç, gastronomi ve doga turizmi nedeniyle bölgeye seyahat edenlerin sayisi artmaktadir. Bu ihtiyaçtan yola çikarak, Türkiye’nin 2028’de 100 milyar dolar gibi devasa bir turizm hedefi bulunmakta ve bu hedeflere ulasmak için ülkemizin her bir bölgesindeki turizm ürünlerini ve kültürel degerlerini turizm ürününe dönüstürme çalismalarimiz sürmektedir. Bu çerçevede, Trabzon ve Gümüshane illerimiz ile ilgili tüm taraflar, belediyeler ve valiliklerimizle Çakirgöl Kis Turizm Merkezi’nin altyapi sorunlarinin çözülmesi ve bölgeye 12 ay turizmin gelmesi için neler yapilabilecegi konusunda fikir jimnastigi gerçeklestirdik" dedi.



"Istisarelerle ortak akli ortaya koyduk"

Bakan Yardimcisi Alpaslan, istisarelerle ortak akli ortaya koyduklarini belirterek, Çakirgöl’ün altyapi birligini kurarak yollarin, kanalizasyonun, su projelerinin hizla yapilmasi ve bölgenin önemli bir turizm destinasyonu haline getirilmesi için gerekli kararlari aldiklarini ifade etti.

Çakirgöl’ü bir kis turizm merkezi olarak 12 ay boyunca turizme hizmet edecek bir destinasyona dönüstürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Alpaslan, "Bu çalismalari hep beraber gerçeklestirerek Çakirgöl’ü yatirimcilarla bulusturacagiz. Basta valilerimiz, belediye baskanlarimiz ve vekillerimiz olmak üzere tüm taraflara tesekkür ediyorum. Herkesin heyecan duydugu ve ortak akilla is birligi içerisinde hareket etme karari aldigi bu süreçte, hizli bir sekilde projeleri hayata geçirecegiz ve Çakirgöl’ü bölgenin önemli turizm degerlerinden biri olarak vatandaslara sunacagiz. Ben hayirli olsun diyorum, çok tesekkür ediyorum" diye konustu.



"Iki ilin olusturacagi model yapi ile start verilecek"

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç ise, Çakirgöl Kis Turizmi Merkezi Projesi için ilgili tüm taraflara tesekkür ederek, "Toplantida tüm taraflarla kararlilik teyit edildi. Bundan sonraki modelle ilgili bakanligimizin koordinasyonunda iki ilin olusturacagi model yapi ile beraber start verecegi konusunda ittifak yapildi. Bölgenin turizmi açisindan çok önemli olan bu projede ilgili tüm taraflara tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile