Çal'daki Yanginin Ardindan Zarar Tespit Çalismalarina Baslandi

Çal'daki Yanginin Ardindan Zarar Tespit Çalismalarina Baslandi

DENIZLI – Denizli’nin Çal ilçesinde çöp döküm alanindan baslayarak ormanlik alan ve ekili arazilere siçrayan yanginin tamamen söndürülmesinin ardindan zarar tespit çalismalarina baslandi.



Çal ilçesine bagli Akkent Mahallesi’ndeki çöp döküm sahasi olarak kullanilan alanda, önceki gün ögle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Yangin, kontrol altina alina asamasina gelmis iken siddetli rüzgarin etkisiyle yeniden alevlendi. Kisa sürede genis bir alana yayilan yangin Akkent, Hançalar ve Süller mahallesindeki ormanlik alanlarin yari sira ekili arazilere de siçradi. Havadan ve karadan sürdürülen söndürme çalismalarina, mahalle sakinleri de traktör ve kepçelelerde destek verdi.

Denizli Orman Bölge Müdürlügü ile Denizli Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligina bagli ekiplerin koordineli çalismasi neticesinde yangin 11 saat sonra kontrol altina alindi. Sogutma çalismalarinin da tamamlandigi yanginda, orman sahasinin yani sira arpa ve bugday ekili tarim arazileri de zarar gördü. Bölgede hasar tespit ve yanginin çikis sebebiyle ilgili çalismalara baslandigini ve sahadaki islemlerinin en kisa sürede bitirilecegi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile