Cameron: Hz. İsa Yeryüzünde Barışın Prensi

İngiltere Başbakanı David Cameron, İncil’den alıntılar yaptığı Noel mesajında, Hz.İsa’nın yeryüzünde ‘barışın prensi’ olduğunu söyledi.

Noel’in rutin işlere ara verip önemli konular üzerinde akıl yormak için iyi bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Cameron mesajında, “İncil (Yeni Ahit) bizlere, Hz. İsa’nın hayatının tüm insanlığı aydınlattığını ve onun şeref, doğruluk ve sevgi ile dünyaya geldiğini söylüyor.” ifadelerine yer verdi.Yaratıcı’nın sözlerinin kendilerine Hz. İsa’nın ‘barışın prensi’ olduğunu hatırlattığını ifade eden Cameron, “Bu vesileyle, evimizde huzur ve güvenli şekilde yaşamamız için azimle görev yapan yurtdışındaki cesur güvenlik güçlerimizin Noel’ini kutlarım.” diye konuştu.

Cameron, Kral James onaylı İncil'in yazılışının 400. yıl dönümü sebebiyle geçen yıl Oxford'da yaptığı konuşmasında, İngiliz halkını Hıristiyanlık değerlerine tekrar sahip çıkmaya çağırmış ve ülkedeki ahlaki çöküntünün ancak bu yolla üstesinden gelinebileceğini vurgulamıştı.İngiliz Başbakan, öte yandan, Hıristiyanlık değerlerini ve prensiplerini savunduğunu fakat zihninin dine yönelik "Şüphe ve tereddütlerle" dolu olduğunu ve büyük dini meselelerin kafasını sıkça rahatsız ettiğini itiraf etmişti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile