'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası", Bursa İl Müftülüğü tarafından hazırlanan proglamlarla kutlanacak.

Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bu hafta gerçekleştirilecek "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlediği "cami, kadın ve aile" temasıyla kutlanacağını söyledi.

Hafta kapsamında, 1 Ekim Salı günü camilerde emekli din görevlileri ile buluşacaklarını ifade eden Ay, "Bu emekli din görelilerimizin akşam namazından sonra okuyacağı Kur'an-ı Kerim ve mevlitleri bugüne kadar bütün hayırlı hizmetlerde emeği geçen ölmüşlerimizin ruhlarına hediye edeceğiz. Bütün halkımızı Ulucamii'deki Mevlid-i Şerif programına davet ediyoruz. 2 Ekim Çarşamba günü de Tayyare Kültür Merkezi'nde 'cami, kadın ve aile' konulu programımız ve farklı bir takım etkinliklerimiz olacak. Huzurevleri ve çocuk bakım evlerini de ziyaret edeceğiz" diye konuştu.

.

Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl "İhtiyaç Odaklı Kur'an Öğretme Projesini" de hayata geçirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Gündelik hayatında Kur'an okumayı öğrenmeye vakit bulamayan pek çok kardeşimizin olduğu malum. Onların istediği zaman diliminde, ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde bir Kur'an öğretimi projesi üzerinde çalışılarak tamamlandı. Herhangi bir kardeşimiz, mukaddes kitabımız, her türlü ilimlerin kaynağı olan Rabbimizin son mesajını okumak, anlamak istiyorsa bilsin ki ona Kur'an kursu öğreticilerimiz de camilerde görev yapan din görevlisi kardeşlerimiz de bu hususta yardımcı olmak için hazırdırlar."

-Vekaletle kurban kesimi

Türkiye Diyanet Vakfı'nın organize ettiği vekaletle kurban kesiminin devam ettiğini dile getiren Ay, şöyle devam etti:

"Bugün yeryüzünde gerçekten kıtlığın, kuraklığın, açlığın kol gezdiği pek çok yer var. Bazı Müslüman kardeşlerimiz, çok az bir şekilde ulaşabildiği et yeme imkanına ancak Kurban Bayramı'nda ulaşıyor. Vekaletle kurban kestirmek isteyen bir kardeşimiz müftülüklerimize, camilerde imamhatip kardeşlerimize veya Türkiye Diyanet Vakfı şubelerine müracaat ederek ve internet üzerinden ulaşarak bu vecibesini rahatlıkla, gönül huzuru içinde yerine getirebilir."

Bursa'da hacı adaylarını uğurlama faaliyetlerinin 2 Ekim'de tamamlanacağını söyleyen Bursa Müftüsü Ay, bu yıl kentte ilk defa "Kutsal İklime Yolculuk" adıyla hacı daylarına yönelik bir bilgilendirme programı düzenlediklerini ve programın çok yoğun ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi.

Toplantıya, Bursa Müftü Yardımcıları Yusuf Çelik, Yunus Can, Mehmet Köktaş, Mustafa Türkmen, Lütfi Akay da katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile