Çamlıbel Mahallesi Sakinlerinin Sorunlarını Dinledi

Çamlıbel Mahallesi Sakinlerinin Sorunlarını Dinledi

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 41 ilde kullanım kadastrolarının tespitinin yüzde yüz tamamlanmasının ardından, 2B arazilerinin hak sahiplerine satışı ile ilgili yasal sürecin başlatılacağını söyledi.

Başkan Hakan Tütüncü, Çamlıbel Mahallesi‘ni Mahalle Muhtarı Mehmet Ünal ile birlikte gezdi, sıkıntıları yerinde gördü. Başkan Tütüncü, yapımı büyük oranda tamamlanan ve bir bölümü Çamlıbel Mahallesi‘nden geçen DSİ su kanalını güzelleştirme projesini de inceledi.

Başkan Tütüncü, bir kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti, taleplerini dinledi. Kepez‘in mülkiyet, imar ve yol ile ilgili problemlerini çözdüklerini belirten Başkan Tütüncü, “Biliyorsunuz kanalın etrafında kamışlıklar vardı. Pislik içerisindeydi. Yaptığımız çalışma neticesinde kanalı güzelleştirdik. Çevresini de tertemiz hale getirdik. Kanalı güzelleştirme projemiz, Çamlıbel Mahallesi‘nin prestijini de artıracak.” diye konuştu.

Başkan Tütüncü, mahalle sakinlerinin 2B ile ilgili tapu sorusuna, “41 ilde 2B ile ilgili kullanım kadastrolarının tespitinin yüzde 98‘i, Kepez‘de ise yüzde yüzü bitti. Bu probleminin çözümüne büyük önem veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, bu tespitinin yüzde yüz tamamlanmasının ardından 2B ile ilgili arazilerin hak sahiplerine satışı ile ilgili yasal sürecin başlatılacağını ifade etmişti. Bugüne kadar ne söz verdiyse yerine getiren Başbakanımız, Antalya mitinginde de bu probleminin çözüleceğinin müjdesini vermişti” diye konuştu.

Mahallelinin talebi olan PTT şubesinin, kullanılmayan muhtarlık binasına açılması için gerekli çalışmaların da başlatıldığını kaydeden Başkan Tütüncü, daha önceki dönemde yapılan, hizmet veremez hale gelen İsmail Açar Parkı ile muhtarlık hizmet binası yanındaki parkın yenileneceğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile