Çanakçı Deresi'nde Islah Çalışmaları

AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, Devlet Su İşleri'nin ilçe merkezinden geçen Çanakçı Deresi'nde ıslah çalışmaları yaptığını belirtti.

Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun DSİ Bölge Müdürlüğü'nün büyük ölçekli dere ıslah projeleri arasında yer alan Çanakçı Islah Projesi'nin Niksar için çok önemli olduğunu bildirdi.

1986'da başlayan ve uzun yıllar sürünceme de kalarak ağır aksak yürüyen Çanakçı Projesi'nin kendi dönemlerinde öncelikli olarak ele alındığını ifade eden Yıldız, ''Kireç Köprü'den, Çilhane Köprüsü'ne kadar olan 1500 metrelik kısma ilave olarak AK Parti Hükümeti döneminde, Çilhane Köprüsü'nden Çevre Yolu Köprüsü'ne kadar 2100 metre ilave ıslah çalışması yapılmış olacak. Tamamlanmak üzere olan 715 metrelik Son etabın ihale bedeli 1 milyon 150 bin liradır. Projeye toplam harcanan rakam, yaklaşık 6 milyon lirayı bulmaktadır'' ifadelerini kullandı.

Derenin her iki yanından caddeler geçmesi ve çevre düzenlemeleri yapılmasının da proje kapsamında olduğunu belirten Yıldız, Niksar'ın modern kent görünümüne kavuşması, turizm altyapısının oluşturulması için devlet imkanlarını seferber ettiklerini kaydetti.

Muhabir: Recep Bilek

Yayıncı: Önder Felek
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile