Çaycuma’da Köprü Çöktü, 2 Araç Irmağa Düştü İddiası

Çaycuma’da Köprü Çöktü, 2 Araç Irmağa Düştü İddiası

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi üzerine 2 aracın Filyos Irmağı'na uçtuğu iddia edildi.

Araçlardan birinden kendi imkanlarıyla kurtulan 2 kişi hastaneye kaldırıldı. Diğer araçta ise 5 kişi olduğu ileri sürüldü. Çaycuma ilçesinde köprü ayağının çökmesi üzerine iki araç ırmağa düştü.

Yaklaşık 100 metrelik alanı çöken köprüden ırmağa uçan araç, köprüden 200 metre ileride kıyıya vurdu. Araç içinde bulunan sürücü ve yolcu kendi imkanlarıyla araçtan çıkmayı başardı. Görgü şahitleri, transit marka minibüsün de uçtuğunu belirtmeleri üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri arama çalışmalarına başladı.

Ekipler halatla, çöken köprünün kopan parçasının üzerine indi. Kopan bloğun altında bir minibüs olduğu ve içinde 4 ya da 5 kişinin bulunduğu ifade edildi.

İlk araçtan çıkan 2 yaralı ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çaycuma ilçesinde yaşayan yüzlerce vatandaş kurtarma çalışmalarını meraklı gözlerle takip etti. Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör yaptığı açıklamada, “Saat 15.30 sularında köprü ayağının çökmesi sonucu köprü üzerinde bulunan araç ırmağa düşüyor. Araç içinde bulunan 2 kişi kendi imkanlarıyla kurtuldu. Bazı görgü tanıkları da bir minibüsle, köprüde yürüyen 2 kişinin çaya düştüğünü iddia ediyor. Minibüsün içinde 4 ya da 5 kişinin olduğu söylendi. Deniz polisi ve bizim dalgıçlarımız aramalar yapacaklar. Bizim gördüğümüz tek araç var. Çaya düşen otomobilden kurtarılan 2 kişi Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buna göre ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor.” dedi.

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Kaymakam Hasan Yaman olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile