Çek mağdurları 'Çek Kanunu'nun kaldırılmasını istedi

Başkent'te kendilerini, 'Çek mağdurları' olarak tanıtan bir grup, 'Çek ile Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çekle Hamillerin Korunması Hakkındaki Kanun'un k

Başkent'te kendilerini, 'Çek mağdurları' olarak tanıtan bir grup, 'Çek ile Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çekle Hamillerin Korunması Hakkındaki Kanun'un kaldırılması için Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptı.

Türkiye'nin değişik illerinden gelen 'Çek mağduru' yaklaşık 100 kişi sabah saatlerinde Sıhhıye Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. Grup üyeleri eylem sırasında, "Suçlu değil borçluyuz", "Borcumuzu özgürlüğümüzle değil çalışarak ödemek istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı. Eyleme CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici de destek verdi.

Grup adına açıklamayı, Hükümlü ve Hükümlü Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HÜ-DER) Başkanı Şafak Soy yaptı. Çek Kanunu nedeniyle binlerce esnafın cezaevinde bulunduğunu belirten Soy, binlercesinin de kaçak olduğunu söyledi. Evrensel hukuka ve Anayasaya aykırı olduğunu öne sürdüğü Çek Kanunu'nun iptali için yapılan başvurunun Anayasa Mahkemesi'nde sümen altı edildiğini savunan Soy, Çek Kanunu'na muhalefetten cezaevine girenlerin bir yıl önce taahhütle serbest bırakıldığını belirtti.

CHP'li Ekici borcun cezaevinde ödenmeyeceğini ve 'çek mağdurlarının' yanlış çıkarılmış bir yasanın mağduru haline getirildiğini savundu.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen eylemin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Grubun bazı temsilcileri ise siyasi parti temsilcileriyle görüşmek için Meclis'e gitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile