Çekya'nin Güney Moravya Bölgesi Kasirga Nedeniyle Yerle Bir Oldu

Çekya'nin Güney Moravya Bölgesi Kasirga Nedeniyle Yerle Bir Oldu

Çekya’nin Güney Moravya Bölgesi kasirga nedeniyle yerle bir oldu. Bölgeden geçen Türk firmasina ait tir devrilirken, soförü ameliyata alindi. Hodonin’de bulunan Türk Sehitligi’nin durumu hakkinda ise bilgi alinamiyor.



Çekya’nin Güney Moravya Bölgesi kasirga nedeniyle yerle bir oldu. Aniden baslayan dolu ve firtina sonrasinda yedi belediye hasar bildirirken en büyük hasari Hruky, Moravsk Nov Ves, Luice ve Mikulice kasabalari aldi. Bölgedeki çogu evi su basarken, kurtarma ekipleri aralarinda çocuklarin da bulundugu yüzlerce yaralinin oldugunu tahmin ediyor. Bölge itfaiyeleri özel alarm seviyesi ilan ederken ülkenin dört bir yanindan ve komsu Avusturya’dan yardim ve takviyeler bölgeye gidiyor.

Güney Moravya bölgesi kurtarma ekiplerinin sözcüsü Hedvika Kropkov: “Ölümlerin oldugunu dogrulayabilirim, ancak su anda tam sayiyi bilmiyoruz. Insanlar yikilan evlerin altinda ya da sular altinda kaldi ve hala ekiplerin ulasamadigi birçok yer var.” dedi.



Hodonn hastanesinin müdürü Antonn Tesak: “Yaklasik 200 yaraliyi tedavi ettik. Yasanan durum bir savas alanini andiriyordu. Her yerde kan vardi ve çaresiz insanlar gözyaslari içindeydiler. Baslarinin üzerindeki çatiyi kaybettiler ama hayatlarini kurtardilar. ” dedi.



Brüksel’deki AB liderler zirvesinde bulunan Andrej Babis ise twitter hesabindan yaptigi açiklamada: “Hava muhalefeti nedeniyle Çekya’ya dönmem imkansiz. Komutanlarimizla ve basbakan yardimcim ile görüstüm. Afetten etkilenen vatandaslara acil hükümet yardimi yapilmasi için gereken talimatlari verdim” dedi.



Türk tiri yan yatti, soförü ameliyata alindi

Dogal afet sirasinda Çekya’nin Güney Moravya bölgesinin Breclav sehri yakinlarinda park halinde olan bir Türk tasima sirketine ait tir rüzgarin etkisi ile yan yatarak bariyerlere dayandi. Belçika’dan Bursa’ya gida ekipmanlari tasiyan tirin soförü Ibrahim Tekçe’nin kaza sonrasi ellerinde kiriklar olustu. Türk büyükelçiligi ile irtibata geçilmesi sonrasi olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri olaya müdahale ederken,bölgede yasanan afet nedeniyle yasanan ambulans sikintisi nedeniyle Türk Büyükelçisi Egemen Bagis’in talimati ile bulunan bir araç ile Breclav hastanesine götürülen soför Ibrahim Tekçe doktorlar tarafindan ameliyata alindi.

Türk sehitliginin durumu bilinmiyor

Afetin en çok yasandigi sehirlerden biri olan Hodonin’de bulunan Türk sehitligi hakkinda ise bir bilgi alinamadi. Sehitlik ile ilgili bilginin yarin sabah saatlerinde alinabilecegi bildirildi.

Bölgede 200’e yakin Türk vatandasi yasarken Prag Türk Büyükelçiligi’ne bölgedeki vatandaslarimiz ile ilgili kötü bir haber intikal etmedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile