Cem Vakfı Başkanı Doğan'dan Kılıçdaroğlu'nu ağır sözler

Cem Vakfı Başkanı Doğan'dan Kılıçdaroğlu'nu ağır sözler

Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan "camiyle cemevi yan yana olur mu" konusunun mimarlarından Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Nazenin Tokuşoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Doğan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştirdi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin başına geçtikten sonra Aleviliği bir kenara koyduğunu söyledi.

İşte bugünkü röportajın o kısmı:

"ALEVİLER EŞİTLİĞİ GÖREMEZSE OYLAR DÜŞER"
Alevilerin genelde oy verdiği parti CHP ve genel başkanı Dersimli bir Alevi. Daha ilgili olabilir miydi?

Kemal Bey sevdiğim bir insan. Ama CHP Genel Başkanı olunca Aleviliği bir kenara koymak durumunda kaldı. Temel hak ve özgürlükler konusunda daha hassas olabilirdi. Aktif rol üstlenebilirdi. Aleviler eşitliği göremediği zaman oylar da düşecektir. Gerçi iktidarın da bir gayreti yok.

Şimdiye kadar cemevlerine "ibadet evi" statüsü verilmemesi konusu geldi aklıma.

Haksızlık değil zulüm. İşkence... Ona rağmen olumluyum. Çünkü tersleşirsem daha ağır ıstıraplar çekilir. Ölenler hep Alevi, bir tane Sünni ölmüyor. İyi ki de ölmüyor ama Alevi ölüyor, neden?

"ALEVİ ÖLÜMLERİ PLANLI MI TESADÜF MÜ?"

Gezi olaylarında yaşamını yitiren Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük ve Mehmet Ayvalıtaş'tan söz ediyorsunuz...

Bunu hükümet açıklamak zorunda. Neden hep Alevi ölüyor. Planlı mı tesadüf mü? Açıklama yapmak, izah etmek zorundalar. Alevilerle Sünnilerin arasını açmak için daha çok Marksist kökenli gençleri kullanıyorlar ama bunu çözmek devletin işi, benim değil. Hükümet bu ayrımdan medet umuyorsa ortada vahim bir hata vardır.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile