Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Vatandasin Denizlere Erisiminin Önündeki Engelleri Hizla Kaldiriyor

Çevre, Sehircilik Ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Vatandasin Denizlere Erisiminin Önündeki Engelleri Hizla Kaldiriyor

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, vatandasin denizlere erisimini engelleyen sahildeki kaçak yapilarin yikimina basladi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, sahillerdeki kaçak yapilasmalara geçit vermiyor. Bakan Mehmet Özhaseki’nin baslattigi “Denizler Halkindir Projesi” kapsaminda, vatandaslarin sahillere erisimini engelleyen kaçak yapilarin yikimi tüm hiziyla sürüyor. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ekipleri, Kiyi Kanunu kapsaminda izinsiz kullanim ve yapilasmalar ile ilgili denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda turizmin önemli merkezlerinden biri olan Ayvalik’ta ilk yikim ve tahliye islemleri basladi.



Gelen sikâyetler sonrasinda isletmenin yaptirdigi izinsiz yapi yikildi

Balikesir’in Ayvalik ilçesine bagli Küçükköy Mahallesi’nde vatandaslardan gelen sikâyetlerin ardindan bir isletmenin mevzuata aykiri bir sekilde tonoz sistemi, çit, parmaklik ve tel örgü yaptirdigi tespit edildi.

Bu kapsamda alandaki izinsiz yapinin yikimi Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi denetiminde, Ayvalik Kaymakamligi koordinasyonunda ve Ayvalik Belediyesi tarafindan gerçeklestirildi.

Türkiye’nin dogal güzelliklerinden olan kiyi ve denizlere vatandaslarin erisimini engelleyen tüm unsurlarin yikimi Kurban Bayrami sonrasinda da devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile