Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Hizmet Binasının Temeli Atıldı

Başakşehir Mahallesi Doğumevi yanında hizmet verecek olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının temel atma töreni yapıldı.

Törene Karaman Valisi Süleyman Kahraman ,Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, daire amirleri, müdürlük personeli ve basın mensupları katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüsamettin Bayram, müdürlüklerinin hükümet konağının sonkatında hizmet verdiğini belirterek fiziksel anlamda yetersiz kaldığına dikkat çekti. Bayram, temelini attıkları binanın hizmete açılmasından sonra daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşacağını belirtti. Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu da konuşmasında "İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün temelini atacağımız bu alan, konumu itibari ile çok anlamlı bir yerdedir. Çünkü bu alanın hemen karşısında Karamanın en güzel projelerinden birisi olan Doğukışla Vadisi bulunmaktadır. Bu vadi Karaman`ımızın en gözde mekânlarından birisi olacaktır. Bu vesile ile temelini atacağımız İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün daha uygun şartlarda çalışabileceği bu hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman da yaptığı konuşmada nsan dışında kâinatla gönül bağı kurabilen bir başka canlı olmadığını dile getirerek "Çünkü insan dışında hiçbir canlı, yaşadığı çevreyi düzenleyecek akıl ve iradeye sahip değil. İşte bu sebepledir ki şehirler insanoğlunun aklını ve ruhunu yansıtır. Ve her toplum yaşadığı şehre kendi ruhunu üfler, aklından ve iradesinden, yaşadığı hayattan değerler yansıtır… Binyıllar önce inşa edilen, hatta yüzyıllar önce inşa edilen şehirlerle bugün yaşadığımız şehirler bir değil. İnsanoğlu aklıyla ve iradesiyle daima yenilikler ortaya koyuyor. Ve yeni şehirler inşa ederken bir anlamda kendi ruhunu da yeniliyor, kendi ruhunu da zenginleştiriyor. Değişen dünyada, kendi kültürümüzle, kendi mimarimizle var olmak ve insanlarımızın korunma ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak istiyorsak, kendi değerlerimiz doğrultusunda modern şehirler inşa etmeliyiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bu hassasiyetle kurulmuştur. Bugün Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasının temelini atmak için buradayız. Bugün burada temelini attığımız ve en kısa sürede inşa edilecek olan yapı, hem mimari açıdan hem de toplumsal açıdan daha güzel ve daha nitelikli bir Karaman için güzel ve anlamlı bir adımdır. Temelini atacağımız bu yapı, Karamanlı hemşerilerimizin Karaman’la ve kainatla gönül bağını daha da güçlendirsin diyor; emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile