Çevreci Projeler Hayat Bulacak

Çevreci Projeler Hayat Bulacak

Konyaalti Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekibi “Doga Dostu Kent ve Duyarlilik” temasiyla düzenlenen Kahramanmaras EXPO 2023’e hem bahçe olarak hem de 3 adet fikir projesiyle katilacaklarini bildirdi.

Kahramanmaras’ta düzenlenecek EXPO 2023’te yarismaya katilacak projelerin, ayni zamanda Konyaalti’nda da hayata geçirilmesi planlaniyor. Konyaalti Belediyesi Park Bahçeler Müdürü F. Öncü Baloglu, projeleri hayata geçirdiklerinde Antalya’da örnek olacagini söyledi.



Konyaalti Müze Evi

Hazirlanan projeler arasinda, Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen’in seçim vaatleri arasinda olan Konyaalti Müze Evi de yer aldi. Konyaalti’na özgü motifleri olan, iç mimarisinden dis peyzajina kadar tamamen yöreye ait eski tip Konyaalti Evi’ne yeniden hayat vermek istediklerini söyleyen Esen, “Yerel kültürlerin, motiflerin ve geleneksel yasam tarzinin kaybolmamasi için Konyaalti Müze Evi’ni yeniden canlandirmak istiyoruz. Arkadaslarimiz bunun için çalismalarini sürdürüyor. Bugün sunulan projede de gördüm ki bu evi kesinlikle Konyaalti’na kazandirmaliyiz. Çünkü bu evler Konyaalti’nin geçmisini ve yasam tarzini yansitiyor” dedi.

Bölge halkinin, yasam tarzini unutmamasi gerektigine vurgu yapan Esen, bir toplumu özel kilan seylerin basinda kültürel miraslar geldigini kaydetti.

Konyaalti’nda birçok farkli kültürün iç içe uyum içerisinde yasadigini belirten Esen, Türkiye’nin ve dünyanin farkli yerlerinden gelen vatandaslarin, Konyaalti’ndaki kültürü görmeleri ve tanimalarini istediklerini dile getirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile