CHP Bursa Milletvekili Sarıbal Açıklaması

'Bu ülkede hala parlamenter sistem vardır, Cumhurbaşkanı da kendi görev ve yetkileri içerisine dönmelidir'.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 'Bu ülkede hala parlamenter sistem vardır, Cumhurbaşkanı da kendi görev ve yetkileri içerisine dönmelidir' dedi.

Sarıbal, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kırmızı et tüketiminin az olduğuna dikkati çekti.

Yanlış politikaların tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin giderek azalmasına yol açtığını belirten Sarıbal, buna bağlı bu sektörlerde ithalata geçildiğini kaydetti.

Et ithalatındaki rakamlara işaret eden Sarıbal, yaşanan sorunların ithalat yoluyla çözülemeyeceğini, dünyada azalan et fiyatlarının Türkiye'de artmaya devam ettiğini bildirdi.

'Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 13 yılda uyguladığı tarım politikaları tamamen çökmüştür' iddiasında bulunan Sarıbal, tarımın, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesiyle yürütülmesi, meraların korunması ve girdi fiyatlarının düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Buğdayda da ithalata ağırlık verildiğini dile getiren Sarıbal, bunun en temel besin maddesi olan ekmek fiyatlarını olumsuz etkilediğinin altını çizdi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa ile ilgili dün düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmaya da değinen Sarıbal, 'Güçlü parlamenter sisteme, kuvvetler ayrılığına ihtiyacımız vardır. Türkiye'nin şu andaki en önemli meselesi kirli savaşın durdurulması, barış, dayanışma ve kardeşlik ortamının yeniden sağlanmasıdır. TBMM'nin ve biz siyasilerin böyle bir sorumluluğu vardır. Bu ülkede hala parlamenter sistem vardır, Cumhurbaşkanı kendi görev ve yetkileri içerisine dönmelidir' değerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile