Chp Heyeti 'Kürt Raporu' İçin Van'a Geliyor

Chp Heyeti 'Kürt Raporu' İçin Van'a Geliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Halil Kartal, partileri tarafından hazırlanacak olan 'Kürt Raporu' ile ilgili görevlendirilen heyetin Van'a geleceğini söyledi.

Parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Halil Kartal, Kürt sorunu ile ilgili raporlarını güncelleştirmek üzere Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç başkanlığındaki heyetin 4 Kasım Perşembe günü Ağrı'dan Van'a geleceğini söyledi. Heyetin aynı gün akşam saatlerinde Van Ticaret Borsası toplantı salonunda sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ile bir araya geleceğini ifade eden Halil Kartal, "Ülkemizin bu temel sorununa ilişkin herkesin objektif bir yaklaşımla çözüm önerilerini bekliyoruz. STK'ların
gerekirse rapor hazırlayarak çözüm önerileri ile birlikte gelmelerini istiyoruz. Sorun hepimizin sorunudur. Sorun ne ırk, ne bölge, ne de kuruluş sorunudur. Bu sorunun çözümünün CHP'siz düşünülemeyeceğinin toplumda oluşan ortak görüşten hareket ediyoruz. CHP bu sorunun çözümünde çaba sarf etmektedir. Eminim ki herkesin mutluluk duyacağı bir rapor ortaya çıkacaktır" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile