Chp İl Başkanı Cem Hatunoğluna Ziyaretler Devam Ediyor

Chp İl Başkanı Cem Hatunoğluna Ziyaretler Devam Ediyor

Sakarya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Erdoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Cem Hatunoğluna hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MHP İl Başkanı Erdoğan'da ziyarette Cem Hatunoğlu'nu yeni görevinden dolayı kutladı. Bu dönemde yapılacak görevin önemine değinen Erdoğan, " Devleti partileştiren, yapamadıklarını baskı altına alan, sermayeyi yabancılaştıran, ulusal medyanın yüzde 60'ına sahip olan AKP 12 Eylül'de kendi yargısını oluşturup son adımını atacak. Bu dönemde milli duruş sergileyecek olan partilerin çabası milletin umudu oldu. AK Partiden kurtulmak demek, Cumhuriyetin kurtulması demek. Tam bağımsız Türkiye'yi kurmak demektir."dedi.
Cumhuriyetin temel ilkeleri konusunda, kuruluşu konusunda bütün partilerin bir olması gerektiğini ifade eden MHP'li Erdoğan bu konuda herkesle birlikte olduklarını dile getirdi. Referandum sürecine değinen Erdoğan, "Cumhuriyet konusunda 1940'lara kadar geldiler. Eleştiriyorlar. Yarın sıra Atatürk'e de gelecek. Bu referandum hikaye. AK Parti'nin millete verdiği şey bir cadının pamuk prensese verdiği elmadır. Vatandaş bu tuzağa düşmesin. Biz yargılanmayalım, çıkartacağımız yasalar Anayasa Mahkemesi'nden dönmesin diye yapılan değişikliklerdir. Vatandaş uyansın." açıklamasını yaptı.
CHP İl Başkanı Hatunoğlu ise amacın aynı olduğunu ve amacın bu halka, şehre ve ülkeye hizmet etmek olduğunu dile getirerek yanlışları ortaya çıkaracaklarını söyledi. İktidar partisinin uçurum kenarı siyaseti ile referandumu yürüttüğünü öne süren Hatunoğlu, "Artık bu devir bitti. İnsanlar artık sorguluyor. Biz şunu diyoruz. Herkes hesap verebilmeli. Dokunulmazlık mesela bu pakette yok. Bunu referanduma götürsek, belki de hiç çalışmamıza gerek yok. Herkes istiyor bunun kalkmasını. Seçim barajı yok. Referandumda niçin ilave dokunulmazlık sunalım. AK Parti'nin yargıyı kendi kontrolü altına almasına niçin müsaade edelim."şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile