Chp İl Başkanı Şimşek: 'Chp İktidarıyla Yüzü Gülen Bir Türkiye Oluşturacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, "CHP iktidarıyla yüzü gülen bir Türkiye oluşturacağız" dedi.

Gürsel Tekin'in Parti Meclisi'ne (PM) seçilmesiyle boşalan CHP İstanbul İl Başkanlığı'na atanan Berhan Şimşek, 20 kişilik yeni yönetim kurulu ile bugün ilk kez bir araya gelerek kameraların karşısına geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, öğlen saatlerinde Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Esnafla da selamlaşan Şimşek, sonrasında parti binasında basın toplantısı düzenledi. Amaçlarının Ankara merkezli değil, Türkiye merkezli siyaset olduğunu belirten Şimşek "Biz
seçmenin ayağına gideceğiz. İstanbul'un ilçe, mahalle ve sokaklarında olacağız. Ciddi bir çalışma yapısı ortaya koyacağız. CHP iktidarıyla yüzü gülen bir Türkiye oluşturacağız" dedi.
Şimşek, açıklamasının ardından il yönetimine seçilen partilileri tek tek tanıttı.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Berhan Şimşek, hamaset yapmayacağını belirterek, "Ben mevki makamlara, koltuklara bağlı siyaset yapmıyorum. Ben, halkımızın hizmetkarı olarak siyaset yapmaya çalışıyorum. Başarısız olur muyuz diye düşünmek istemiyorum. Yüzde 51'lere ulaşacak bir oy oranı hedefimiz. Bu hedef, mevcut iktidar tarafından siyasal, sosyal, ekonomik bütün daralmışlıkları rotadan kaldıracak. Bu iktidar bizi Sayın Topbaş ve arkadaşlarından kurtaracak" dedi. Şimşek, kişisel
olarak hiç kimseyle meselesi bulunmadığını belirterek, "Hatta ve hatta Bülent Arınç'la bile meselem yok. Kimseyle yok. Benim onlarla bir kişisel meselem yok. Kişisel anlayışla değil, kurumsal anlayışla siyaset yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile