CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun emek anlayışı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun emek anlayışı

12 Eylül'de yapılacak referandum için hayır mitingleri düzenleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Rize'de Tek Gıda-İş Sendikası Bölge Başkanlığı'na ziyarette bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu Şube Başkanı Ziya Aksoy ve diğer sendika üyeleriyle görüştü. Kemal Kılıçdaroğlu burada da hükümeti eleştirdi.

Hükümetin bütün sendikalara eşit miktarda yaklaşmadığını iddia eden CHP Lideri Devletin her sendikaya eşit miktarda yaklaşması gerektiğini dile getirdi. Hükümetin işçileri sürdüğünü belirten Kemal Kılıçdaroğlu çalışanlara haklarının eşit şekilde verilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu“ Demokrasiden, eşitlikten bahsediyorlar ama işçileri sürmekten çekinmiyorlar, bu yanlıştır'' dedi.

Mitingde TEKEL işçilerine de değinen Kılıçdaroğlu, ''Başbakan bu işçilere 'kul hakkı yiyorlar' demişti. Böyle bir şey olabilir mi? Soruyorum buradakilere, kul hakkı mı yiyorsunuz? Biz emekten yana bir partiyiz. İşçinin, çiftçinin, esnafın, sanayicinin emeğinin, üretenin, çalışanın yanındayız'' diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun sendikaya yaptığı ziyarette işçinin emeğinden bahsederken, sanayicinin "emeğini" de vurgulamayı tercih etmesi dikkat çekti.

“Geçtiğimiz aylarda “Ağır ve Tehlikeli işler Yönetmeliği”nde değişiklik yapılmasını sağlayan sanayiciler, bu kapsamdan çıkarılan 45 işkolunda çocukların da çalıştırılmasının önünü açmışlardı” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu “ Bu süreçte, kadınların yoğun olarak çalıştıkları tekstil iş kolunda faaliyet yürüten patronlar etkili olmuşlar, Gaziantep şirketlerinden SANKO Holding’in patronu Abdulkadir Konukoğlu, yönetmelik değişmezse 4 bin kadın işçiyi işten çıkarmakla tehdit etmişti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Temmuz ayında yayınladığı raporda, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun patronları zor durumda bıraktığını savunarak, işverenlerin iş güvenliği konusunda “her koşulda ceza alıyorsak, tedbir almasak da olur” rahatlığı ile hareket edebileceğini ifade etmişti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile