CHP Lideri Özel'in, Dilruba Kayserilioglu'nu Protokolde Agirlamasina Ak Parti'den Tepki

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Baskani Özgür Özel’in Dilruba Kayserilioglu’nu protokolde agirlamasina iliskin, “CHP Genel Baskani tarafindan protokolde agirlanmasi, alkislanmasi ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez” dedi.

Çelik X hesabindan yaptigi paylasimda, CHP Lideri Özgür Özel’in, sokak röportajindaki ifadeleri nedeniyle tutuklanip daha sonra serbest birakilan Dilruba Kayserilioglu’nu protokolde agirlamasina tepki gösterdi. Çelik paylasiminda “Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararli sekilde sürecektir. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve farkli siyasi partilere gönül vermis vatandaslarimiza hakaret edilmesi, fikir özgürlügü degildir. Bunlar kinanmasi ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. Hakaret ve tahrik içeren provokatif açiklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düsmani nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir sekilde mücadeleyi sürdürecegiz” açiklamasinda bulundu

Çelik paylasiminda Cumhurbaskani Erdogan’a, Cumhurbaskanligi makamina ve vatandaslara yönelik hakaretler eden bir kisinin, CHP Genel Baskani tarafindan protokolde agirlanmasi, alkislanmasi ve üstüne taltif edilmesinin asla kabul edilemez oldugunu kaydetti.

Çelik paylasiminin devaminda “Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kiymet verilmesi tam bir suursuzluktur. Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasinda rekabet siyaseti ile yarismalidir, husumet siyasetinin destekçisi olmamalidir. Siyasal elestiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi elestirinin muhatabi siyasi partiler ve siyasetçiler olmalidir. Siyasi tercihlerinden dolayi vatandaslarimizin hedef alinmasi demokratik degildir ve kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

Çelik paylasiminda vatandaslara hakaret eden kisilerin protokolde agirlanmasi sorumlu bir siyaset anlayisi ve demokratik bir tutum olmadigini vurguladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile