CHP Lideri Özgür Özel Açiklamasi 'Bu Ülke Yoksulluk Çekecek, Issizlik Çekecek Bir Ülke Degildir'

CHP Lideri Özgür Özel Açiklamasi 'Bu Ülke Yoksulluk Çekecek, Issizlik Çekecek Bir Ülke Degildir'

CHP Genel Baskani Özgür Özel memleketi Manisa’nin Sarigöl ilçesinden sonra Alasehir ilçesinde de halka seslendi. Özel, “Bu ülke yoksulluk çekecek, issizlik çekecek bir ülke degildir. Her tarafindan bereket fiskiran bu ülke kendinden çok daha magdur ülke varken onlarin onda biri emekli ücretine, beste biri asgari ücrete asla razi olamaz. Yarin birlikte mücadelenin günüdür." dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel memleketi Manisa’da CHP’nin kazandigi ilçeleri ziyaret etmeye basladi.

Ilk ziyaretini Sarigöl’e yapan Özel daha sonra Alasehir ilçesini ziyaret ederek önce vatandaslarla ardindan da ikinci kez seçimi kazanan Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu ile bulustu.

"Atatürk’ün partisini iktidar yapmaya geldik"

Alasehir Cumhuriyet Meydaninda halka hitap eden CHP Genel Baskani Özgür Özel seçim boyunca kendilerine destek olan herkese tesekkür ederek basladigi konusmasinda, “Ahmet Öküzcüoglu 2017 yilinda ilçe baskanimiz tarafindan bana ‘Dis hekimi Ahmet Öküzcüoglu’nu ikna edersek Alasehir’i aliriz’ demisti. Gittik, ikna ettik. Türkiye’nin ilk ilan edilen belediye baskan adayi oldu. Kayinbabasi CHP’nin kendi babasi merkez sagin sevilen sayilan ismiydi. Öyle bir basari elde etti ki geçen seçim Manisa’nin en büyük sürprizini yapti. Ahmet Öküzücüoglu çaliskan, dürüst, bütün Alasehir’in belediye baskanligini yapmisti ve inancimi, güvenimi hiçbiriniz bosa çikarmadiniz. Ahmet Öküzcüoglu be sefer yüzde 53 oyla seçildi. Kendisini kutluyorum. Biz 31 Mart aksami CHP olarak bir zafer elde etmedik. Kazanilan basari hepimizindir, kazanilan basari adayimiz Ahmet Öküzcüoglu’nun Alasehir ittifakini saglamasidir. Biz Alasehir’de elbette aslan sosyal demokratlarin oyunu aldik ama biz Alasehir’de gögsünde günes olanlardan, milliyetçi demokratlardan, geçmiste AK Parti ile yola çikan ama uzaklasan demokratlardan oy aldik. Vatanini, milletini seven Kürt demokratlardan oy aldik. Bu seçim basarisi bizleri asla simartmayacak. Bunu bir zafer olarak görmüyoruz bunu omuzlarimiza yüklenmis bir vazife ve gelecege dogru Türkiye adina yakalanmis bir firsat olarak görüyoruz. Bu firsat yandaslari zengin etme, ihaleleri ona buna peskes çekme firsati degil. Biz Türkiye’nin tarihini yeniden yazma firsati yakaladik. Bunun için çok çalisacagiz, kimseyi geride birakmayacagiz ve cumhuriyetin ikinci yüzyilinin ilk yerel seçimlerinde elde ettigimiz basariyi ilk genel seçimlerde yeniden birinci çikarak bütün Türkiye’yi kirmiziya boyayarak, ortasina ay-yildizli bayragi koyarak Atatürk’ün partisini iktidar yapmaya geldik. Birileri kavga etmek istiyor, etmeyecegiz. Birileri laf dalasi yapmak istiyor yapmayacagiz. Kavga etmek isteyenle kavga söyle olacak. Kavga edeceksek çiftçiler için, isçiler için, emekçiler için, emekliler için kavga edecegiz. Elbette her geçen gün biraz daha meydanlarda bizimle olan heyecanlanan, partimize kosturan gençlerimizin heyecanlarini yeniden uyandirmak için, onlarin gelecegine sahip çikmak için hep birlikte çalisacagiz." dedi.



“Vatandasin gündemi bizim de gündemimiz”

“Bundan sonra vatandasin gündeminde olmayan hiçbir gündemle mesgul degiliz.” diyerek konusmasina devam eden Özel, “Issizlik, yolsuzluk bizim gündemimiz. Lüzumsuz tartismalarla birilerinin bitmis olan kredilerin yeniden kazandirmak, bitmis olan siyasi geleceklerine yeniden umut olma hedefinde degiliz. Bu ülke Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisine ikinci yüzyilda yeniden görev verecek ve yeniden güçlü, zengin ve müreffeh Türkiye’yi hep birlikte kuracagiz. Size bunun sözünü veriyorum. Biz bu seçimi Türkiye ittifaki ile azandik. Bu ittifak partiler arasinda kurulmus degildir. Bu ittifak sandikta kurulmustur, tarlalarda, farikalarda, köylerde, gönüllerde kurulmustur. Milli takim gol atinca sevinen herkesin ittifakidir. Filenin Sultanlari sampiyon oldugunda kizlarimizla birlikte aglayan herkesin ittifakidir. Türkiye ittifaki adini güzel ülkemizden renklerini sanli bayragimizdan alir. Sundan emin olun ki günü gelince yine Türkiye ittifaki kazanacak, yine Türkiye kazanacak. Hiç kimse kaybetmeyecek. AK Parti’liler siz bu milletin birer ferdisiniz, biz sizi asla itmedik, asla itmeyecegiz asla bu memleketin ötekisi yapmayacagiz. MHP’liler geçmiste yasananlar, son yillarda Alasehir’de yasananalar bir tarafa biz yeni bir sayfa açiyoruz. Bundan sonra tartismalarin yeni gerilimlerin degil bu güzel memlekette hep birlikte baris içinde yasamak için herkese kapilarimizi sonuna kadar açiyoruz. Belediyemizin kapilari, gönüllerimizin kapilari MHP’nin kapilari herkese açiktir. CHP herhangi bir siyasi parti degildir. Savas meydanlarinda kurulmus, kuruculari bu ülkenin de kurucusu oldugu baba evidir. CHP herkesin baba evidir. Bu ev benim kadar senindir. Buranin tapusu ne bende ne bir baskasinda. Bu evin tapusu ne Ecevit’te vardi ne de rahmetli Inönü’de. Buranin tapusu sadece bir kisiye kayitlidir o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür” seklinde konustu.



"Yarin birlikte mücadelenin günüdür"

Türkiye’nin bunca zenginligine ragmen yoksulluga mahkûm olmamasi gerektigini kaydeden Özel, “Bundan sonraki süreçte artik siyasi kavgalar degil, birlikte mücadelenin günüdür. Atanmayan ögretmene de, staj ve çiraklik magduruna da, emeklilikte kademe bekleyene de, 9 bin prim günü nedeniyle emekli olamayan Bak-Kur’luya da, hak ettigi primi alamayanlarin, çiftçinin sorunlarini biliyoruz. Esnafa da, emekçiye de emeklilere de hep beraber sahip çikacagiz. Bu ülke yoksulluk çekecek, issizlik çekecek bir ülke degildir. Her tarafindan bereket fiskiran bu ülke kendinden çok daha magdur ülke varken onlarin onda biri emekli ücretine, beste biri asgari ücrete asla razi olamaz. Yarin birlikte mücadelenin günüdür. Yarin artik kisa çöpün uzun çöpten hakkini alacagi gündür. Yarin Alasehirli üzüm üreticisinin, çiftçisinin hakkini alacagi gündür. Ben buradan ilk kez size CHP’nin Genel Baskani olarak hitap ediyorum. Hepinizin bugüne kadar vermis oldugu tüm destekler için minnet duyuyorum. Iyi ki varsiniz, iyi ki Manisaliyim, iyi ki sizin evladinizim.” seklinde konusup helallik isteyerek partiyi iktidar yapip vatandaslara olan borcunu ödeyecegini söyledi.



CHP Genel Baskani Özgür Özel Alasehir Belediye Baskani Ahmet Öküzcüoglu’nu makaminda ziyaret ettikten sonra Kula ilçesine hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile