Çiftçiler Hibe Makineyi Sevdi

Çiftçiler Hibe Makineyi Sevdi

Torbalı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Kırsal Yatırımların Desteklenmesi Programı hibe desteği kapsamında çiftçilere yapılacak olan makine ve ekipman desteği için sözleşmeler dün imzalandı.

Desteklemeden faydalanmaya hak kazanan 89 kişi, İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğünden gelen görevliler tarafından hazırlanan hibe sözleşmesini imzalayarak, istedikleri makinelere kavuştular. 89 çiftçi, aralarında zeytin çırpma, mibzer, el traktörü, yem hazırlama, süt sağım makinesi ve soğutma tankı ile ilaçlama makinelerinin ağırlıkta olduğu hibe kapsamına giren 35 farklı makineden istediğini aldı. Üreticiler makine ve ekipman desteğinin yüzde 50’sini ödeyecek, geri kalanı ise devlet tarafından ihaleyi kazanan firmalara ödenecek.

ÇİFTÇİLER 60 GÜN İÇİNDE MAKİNELERİ ALMAK ZORUNDA

Torbalı’da müracaat eden çiftçiler arasında 89 kişinin desteklemeden faydalanmaya hak kazandığını dile getiren İlçe Tarım Müdürü Kenan Uyar, “Hibe sözleşmesi imzalandıktan sonra 60 gün içinde makine ekipman alımını gerçekleştirmesi gerekiyor. Bu ödemeler ilçelerin çiftçi sayısı ve işlenebilir arazi varlığı ve çiftçilerin ellerinde bulunan makine ekipman varlığı dikkate alınarak ilçelerin bütçesine göre ayarlandı. Her ilçeye kendi içerisinde bütçesine ve müracaat eden sayısına göre ilin öncelikli makine ekipmanları dikkate alınarak toplamda 89 çiftçinin müracaatı kabul edilerek yüzde 50 hibe desteği verilmek üzere hibe sözleşmesi imzalandı” diye konuştu. Ayrıca sözleşmeler imzalanırken Destekleme Şube Müdürlüğü teknik elemanları tarafından çiftçilere satın almada uyacakları kurallar ve izleyecekleri yol doğrultusunda bilgiler verildi.

EN FAZLA TALEP ZEYTİN HASAT MAKİNESİNE

Torbalılı üreticilere 13 farklı çeşitte toplam 89 makine ekipman için destek verildi. Bu makine ekipmanlardan 3 adet bahçe el traktörü, 1 adet balya makinesi, 3 adet diskli tırmık, 1 adet gübre dağıtma makinesi, 1 adet lazerli tesviye aleti, 7 adet mibzer (ekim makinesi), 1 adet pamuk toplama makinesi, 11 adet pülverizatör, 1 adet saç parçalama makinesi, 1 adet sılaj makinesi, 1 adet süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 1 adet yem hazırlama makinesi ve 57’si zeytin hasat makinesi olmak üzere yüzde 50 hibe desteği verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile