Çiftlikte Teknolojiyi Yenileyince Üretim 2 Katina Çikti

Çiftlikte Teknolojiyi Yenileyince Üretim 2 Katina Çikti

Düzce’de süt sagimi yapilan çiftlikte bakanligin verdigi tesvik ile teknolojiyi getiren çiftçinin üretimi 2 katina çikti.

Tarim ve Orman Bakanligi’nin çiftçiye destekleri devam ediyor. Düzce’de tesvikten yararlanarak çiftligine son teknoloji takip sistemi kuran Serdar Ince’nin üretimi 2 kat artti.

"Yeni sistem ile hayvanlari Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz"

Bakanligin verdigi destek hayvanlarin verdigi süt ve yavru sayisinin 2 katina çiktigini belirten Veteriner Hekim Serdar Ince, “Burada biz süt hayvanciligi yapiyoruz. 240 adet sagilir hayvanimiz var. Toplamda da 600 adet büyükbas hayvanimiz bulunuyor. Yaklasik 2 sene önce Tarim ve Orman Il Müdürlügü’nden hibe destegi aldik. Projemiz vardi, bu proje çerçevesinde çiftligin teknolojik yenilemesini yaptik. Sürü takip programlari ile bir yenileme yaptik. 20 baslik sagimhanemiz vardi. Sagimhane kapasitemizi 40 basa çikarttik. Takip sisteminin kurulmasinin ardindan verim artti. Önceki takip sistemimiz eskiydi. Verileri önceden hayvan sagimhaneye geldiginde alabiliyorduk. Yeni sistem ile hayvanlari Wi-Fi sistemi ile takip ediyoruz. Dolayisi ile hayvanlardan istedigimiz verileri gün içerisinde alabiliyoruz. Sonuç olarak isletmenin verimliligi artti. Yavru alma kapasitemizi de arttirdik süt alma kapasitemizi de arttirdik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile