Çin'den Japon Otel Zincirine Tepki

Çin, Japon otel zincirine Nancing katliamını reddettiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Çin Ulusal Turizm İdaresi, Çinli seyahat acentelerine ve tur operatörlerine, Apa Group adlı otel zincirleri bulunan Japon firmasıyla iş birliğine son vermeleri çağrısında bulundu.

Shanghai Daily gazetesinin haberine göre, Çin Ulusal Turizm İdaresi Sözcüsü Cang Licong, şirketin, APA Group'un bünyesindeki 400'e yakın otele Nancing katliamını reddeden kitaplar dağıtmasına tepki gösterdi.

Cang, 'Tüm uluslararası tur operatörlerinin ve internet platformlarının, firmayla iş birliğine son vermesini talep ediyoruz' diyerek Çinli turistlere APA Group'un bu eylemine karşı direnme çağrısı yaptı.

APA Group'un bünyesindeki otellere dağıttığı 'Japonya'nın Gerçek Tarihi' adlı kitapta, Nancing katliamının Japon ordusu tarafından yapılmadığı, katliama ilişkin anlatılan hikayelerin doğru olmadığı savunuluyor.

Çin Dışişleri Bakanlığından geçen hafta yapılan açıklamada da Japonya'nın tarihle yüzleşmesi gerektiği ifade edilmişti.

- Nancing katliamı

İkinci Dünya Savaşı'ndan önce Çin Cumhuriyeti'nin başkenti Nancing'in, 1937 yılında Japon İmparatorluk Kara Kuvvetleri tarafından ele geçirilmesi sırasında altı hafta boyunca kentte katliam ve tecavüz olayları yaşanmıştı.

Nancing kentinde 40 gün boyunca, uluslararası verilere göre 200 bin, Çin kaynaklarına göre de 300 binden fazla kişi Japon birlikleri tarafından öldürüldü. O dönemde yaşananlar, Nancing katliamı olarak anılıyor.

Çin'de 2014 yılında düzenlenen Çin Ulusal Kongresi Daimi Komitesi toplantılarında 13 Aralık, Nancing katliamı kurbanları için ulusal anma günü olarak belirlenmişti.

Kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan 'Büyük Nancing Katliam Müzesi' her yıl düzenlenen Zafer Günü dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor. Müzede, Japon işgali sırasında öldürülenlerin iskeletleri de sergileniyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile