Çizer Ve Ressam Safak Tavkul, Vefat Etti

Çizer ve ressam Safak Tavkul, 58 yasinda hayatini kaybetti.

Sanatin birçok alaninda eserler veren Tavkul'un cenazesi, yarin Konya Bashüyük Köyü Camisi'nde kilinacak namazin ardindan topraga verilecek.

Cumhurbaskanligi Sözcüsü Ibrahim Kalin, Tavkul'un vefatina iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Güzel agabeyimiz, gönül dostumuz, çizgi ve resim ustasi Safak Tavkul Hakk'a yürüdü. Mevla mekanini cennet, makamini ali eylesin. Basimiz sag olsun. Zor bir hastalik süreci geçirdi. Bir an bile ye'se kapilmadi, hayat ve iman nesvesini yitirmedi. Ruhun sad olsun güzel abim." ifadelerini kullandi.

Sair, yazar, müzisyen ve siyaset bilimci Savas Safak Barkçin, "Güzel insan, sevgili arkadasim Safak Tavkul, Hakk'in rahmetine kavustu. Mevla rahmet eyleye." paylasimini yapti.

Yazar Mustafa Armagan da Tavkul'un, sehit Erol ve Abdullah Tayyib Olçok'u resmettigi eseri paylasarak, "Bir güzel insandi Safak Tavkul. Gönlü medeniyetimizden yana yanan bir sanatçiydi. Ressam, çizer, yazardi. Hepsinden mühimi, gönül insaniydi. Allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun." ifadelerini kullandi.

Oyuncu, karikatürist ve yapimci Hasan Kaçan, "Canim kardesim, dostum, arkadasim, çizgidasim, ülkemizin büyük ressamlarindan Safak Tavkul, Hakk'a yürüdü. Mekani cennet olsun. Tekrar mülaki oluruz Bezm-i Ezelde. Evvel giden ahbaba selam olsun erenler." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Yazar Samed Karagöz de "Safak Tavkul agabey vefat etmis. Çok üzüldüm. Mekani cennet olsun. Çok iyi bilirdim. Boslugu doldurulamaz bir sanat insaniydi." degerlendirmesinde bulundu.

Sanatçinin vefatinin ardindan Fidan Sanat'in sosyal medya hesabindan yapilan paylasimda ise "Çizgi ve resim ustasi Safak Tavkul Hocamiz, zor bir hastalik süreci sonucunda Rahman'a yürüdü. Mevla mekanini cennet, makamini ali eylesin. Yakinlarina sabir, sanat camiasi ve sevenlerine bas sagligi dileriz." denildi.

- Öz geçmisi

Safak Tavkul, 1963'te dünyaya geldi. Ilk resim ve karikatür sergisini 1978'de henüz 15 yasindayken açti. TED Ankara Kolejinin ardindan Mimar Sinan Üniversitesinde resim ve heykel egitimi aldi. Ögrencilik yillarindan baslayarak çesitli çocuk ve mizah dergilerinde çalisti. Çizerligin yaninda gazetecilik yapti.

Taninmis dergilerde sanat yönetmenligi de yapan Tavkul, 1988'de çizgi film sektörüne geçerek birçok uzun metrajli filme imza atti. Kendi yapim sirketinde reklam filmleri, animasyon ve belgeseller üreten sanatçi, Fatih Sultan Mehmet Vakif Üniversitesinde de animasyon dersleri veriyordu.

15 Temmuz darbe girisimi sirasinda sokaga çikarak gördüklerini birebir kalemine aktaran ve darbeci hainlerin sivil halkin üzerine ates açmasiyla birlikte sipere yatan sanatçi, bu çalismaya imza atmasinin sebebini, "Hayatimda ilk defa gördügüm olaylar yasaniyordu." sözleriyle dile getirmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile