Çocuk Bilim Müzesi, Bahçeşehir Koleji'nde Açıldı

Çocuk Bilim Müzesi, Bahçeşehir Koleji'nde Açıldı

Geleceğin bilim insanlarını liseden itibaren yetiştirmek hedefiyle açılan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, bilimi özellikle 12-15 yaş grubuna sevdirmek için açılan Bilim Müzesi'nden sonra Türkiye'deki ilk Çocuk Bilim Müzesi, Bahçeşehir Koleji'nde açıldı

Geleceğin bilim insanlarını liseden itibaren yetiştirmek hedefiyle açılan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, bilimi özellikle 12-15 yaş grubuna sevdirmek için açılan Bilim Müzesi'nden sonra Türkiye'deki ilk Çocuk Bilim Müzesi, Bahçeşehir Koleji'nde açıldı.
Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi, 4-12 yaş grubu çocuklara bilimi sevdirmek ve onların fen, teknoloji, matematik ve müzik gibi disiplinlerde hayal güçlerini ve merak duygularını harekete geçirmek için zengin öğrenme ortamları sunuyor. Çocuk Bilim Müzesi'nde çocuklar, interaktif öğrenme istasyonları ile soru sormayı ve keşfetmeyi aktif olarak öğreniyor ve bilimin temel prensipleri konusunda farkındalık kazanıyorlar. Çocuklar müzeyi, konusunda uzman rehber öğretmenler eşliğinde geziyorlar.
Çocuk Bilim Müzesi'nde çocukların bilime ilgisini sürekli kılmak için çeşitli sergiler ve özel eğitim programları gerçekleştiriliyor. Çocuklar, bu programlara rezervasyon yaptırarak aileleriyle veya okullarıyla birlikte katılabiliyorlar. Çocuk Bilim Müzesi'nde Müzik ve Ses, Oynuyorum Öğreniyorum, Hadi Uçalım, Su Dünyası gibi köşelerde 50'ye yakın interaktif öğrenme istasyonları ve deney alanları yer alıyor.
Bahçeşehir Koleji Çocuk Bilim Müzesi'nin açılışında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, "21. yüzyılda eğitim ve öğretimde son gelinen nokta okulların yaşayan bir öğrenme merkezine dönüşmesidir. Bahçeşehir Kolejleri olarak bu bilinçle eğitimde yeniliklerin öncüsü olması vizyonumuzla Türkiye'de ilk Çocuk Bilim Müzesi'ni açarak geleceğin okul konseptini şimdiden tasarlamanın ve hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Öğrenmenin sadece sınıfta olduğu dönem sona ermiştir. Okullarımızın
her bir mekanı, yaşayan, canlı ve interaktif öğrenme ortamlarıyla donatılmalıdır. Bilgi tek başına yeterli değildir, ancak kullanıldıkça ve transfer edildikçe bir anlam kazanır. Çocuk Bilim Müzesi açarak öğrencilerimizin anaokulu çağından itibaren gerçekten öğrenmelerini sağlayacağız" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile