Çölyak Hastasi Çocuklar Asçi Oldu, Glutensiz Yemeklerini Kendi Hazirladi

Çölyak Hastasi Çocuklar Asçi Oldu, Glutensiz Yemeklerini Kendi Hazirladi

Konya’da çölyak hastasi çocuklar asçi oldu. Çocuklar, çölyak hastaligina uygun glutensiz pizza, kurabiye yaparak doyasiya eglendi.

Medicana Konya Hastanesi ve KONBELTAS is birligi ile çölyak hastasi çocuklar için farkindalik projesi olusturdu. Çocuklar ve ailelerine ilk olarak ayni zamanda çölyak hastasi olan Diyetisyen Merve Sena Nazli tarafindan çölyak hastaligi hakkinda sunum yapildi. Daha sonra önlüklerini giyip, asçi sapkalarini takan çocuklar mutfaga girerek kendileri için özel yemeklerini yapmaya basladi.

Doyasiya eglendikleri etkinlikte son olarak çocuklar kendilerinin hazirladiklari, hastaliklarina uygun glutensiz pizza ve kurabiyeleri velileri ile birlikte afiyetle yedi.

"Glutensiz ürün bulmak gerçekten çok zor"

Kendisi de çölyak hastasi olan Diyetisyen Merve Sena Nazli, çocuklar için yapilan etkinligin çok anlamli oldugunu ifade ederek, "Biz bugün glütensiz pizza, kurabiye ve bir çok ürün yapacagiz. Konya’da ilk kez yaptigimiz bir etkinligimiz. Önemli olan onlarin sosyalligini saglamak ve yiyemedigi besinleri hep birlikte yedirmek. Ben kendim de Çölyakli oldugum için glutensiz ürün bulmak gerçekten çok zor. Disariya çiktigimizda yiyebilecegimiz çok fazla seçenek olmuyor. Bu etkinligimizin amaci çocuklarimizin bulamadigi ürünleri kendileri gibi Çölyakli abilerini, ablalarini görerek birlikte yaptigimiz ve yedigimiz bir etkinlik oldu" dedi.

Iki çocugunun da çölyak hastasi oldugunu belirten Mesude Tanir, "Bugünkü etkinlik her seyden önce çok önemli. Bu tarz etkinlikler nadir yapiliyor. Çocuklarimizin açisindan çok mutlu olduk. Çocuklarimizin düsünüldügünü hissetmeleri ise en önemlisi. Genelde çölyak hastaligini kimse bilmiyor. Okullarda birçok sikintimiz oluyor. Disariya giderken de bir çanta yiyecek ile gidiyoruz. Burada bu yüzden çok duygulandik" seklinde konustu.

Gida mühendisi Muhammet Sefa Aktay ise, "KONBELTAS ailesi olarak çölyakli hastalar için adimlar atmak istiyoruz. Bununla ilgili çalismalarimiz var. Bugün gelen çocuklarimizdan bazilari ilk defa pizza yiyecek. Bunun da mutlulugu bize yeter" diye konustu.

Etkinlige katilan çölyak hastasi çocuklar ise, çok mutlu olduklarini bu tarz etkinliklerin daha çok olmasini istedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile