Cordoba Animasyon Stüdyosu Yetkilisi Gündüz Açıklama Yaptı

Cordoba Animasyon Stüdyosu yetkililerinden Musab Gündüz, ''Animasyon sektörünün geleceği için üniversitelerden yetişmiş gençlere ihtiyacımız var'' dedi.

Gündüz, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ''6. Çizgi Film Festivali'' kapsamındaki söyleşide, TRT Çocuk kanalında yayınlanan ''Nane Limon'' ve ''Cille'' adlı çizgi filmlerin yapımcılığını üstlendiklerini söyledi.

Cille çizgi filmi için hazırlıklarının 8 ay sürdüğünü ifade eden Gündüz, şöyle konuştu:

''Avrupa'nın kendine özgü animasyon stili var. Bir Fransız'ın animasyonu ve tasarımı ne kadar farklılık arz ediyorsa, Türkiye'nin ve bizim yapmış olduğumuz animasyon ve tasarımlar da bu tarz farklılıklar gösterecektir. Bunun için en önemlisi, bundan 10 yıl sonra bu coğrafyada bir animasyon kültürü oluşmasını sağlıyor olacağız. Bunları düşünüyor, hissediyor olmak gerçekten heyecan veriyor. Animasyon sektörünün geleceği için üniversitelerden yetişmiş gençlere ihtiyacımız var. Bunların hazırlanmasında en önemli nokta, gençlerin kendilerini geliştirmesidir.''

Gündüz, en çok eksikliğini hissettikleri konunun senaryo yazımı olduğunu ve sektörde senaryo yazacaklara ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Senaryonun pedagojik olarak uygunluğunun çok önemli olduğuna işaret eden Gündüz, ''Türkiye'de animasyon sektörünün gelişmesi heyecan ve mutluluk verici. Ancak bunları, bir şeyleri yıkmadan geliştirmek gerekiyor'' dedi.

Daha sonra, Cordoba Animasyon Stüdyosu'ndan Hasan Aşık tarafından sunum yapıldı.

DPÜ GSF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan, Gündüz ve Aşık'a üzerlerinde DPÜ amblemi bulunan birer çini tabak hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile