Çorlu'nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88. Yıldönümü

Çorlu'nun Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88. Yıldönümü

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş, Belediye Başkanı Ünal Baysan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören protokoldeki katılımcıların vatandaşlar, öğrenciler, askeri birlikler ve meslek odalarının bayramını kutlamalarıyla başladı.
Belediye Başkanı Baysan, kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmenin çok daha büyük bir mücadeleyi gerektirdiğini söyleyerek, "Çorlumuz, üç kıtaya yayılan Osmanlı Devleti'nin Rumeli'de fethettiği ilk şehirlerdendir. Osmanlı Devleti'nin en güçsüz zamanında, vatanın birçok köşesinde olduğu gibi işgale uğrayan Çorlu, Kurtuluş Savaşı'nda kazanılan zaferin ardından düşman ordularının işgalinden kurtarılmıştır. Kazanılan zaferlerin kalıcı olmasını sağlayabilmek ise çok daha büyük bir mücadeleyi
gerektirir. Bu da ilim ve irfan savaşıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin temel yapı taşlarını oluşturan Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatabilmek için, geri kalmışlığa ve cehalete karşı büyük bir savaş vermemiz gerekmektedir. Ülkemizin geleceği, Ulu Önder Atatürk tarafından gençlerimize ve çocuklarımıza bırakılmıştır. 'Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak ve idame ettirecek sizsiniz' diyen ve bize bu mutlu günleri hazırlayan ve armağan eden büyük kurtarıcımız Atatürk ve şehitlerimizi bir kez daha saygıyla
anıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi de bir gösteri sunarak, "Kurtuluş Kızının" kurtarılmasını canlandırdı. "Kurtuluş Kızını" canlandıran Cezzar Mustafa Ersin İlköğretim Okulu öğrencisi Ceren Atasever`e Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan çeşitli hediyeler verdi.
Resmigeçit töreninde ise öğrenciler, dernekler, gaziler, askeri birlikler ve meslek odaları da yer aldı. Belediyeye ait araçlar ve iş makinelerinin de yer aldığı geçit töreni alanı dolduranlar tarafından ilgiyle izlendi.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut ile CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü de törenleri izledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile