Çorlu Sağlık Koleji Eğitim - Öğretim Hayatına Başladı

Çorlu Sağlık Koleji Eğitim - Öğretim Hayatına Başladı

Trakya bölgesinde bir ilk olan Çorlu Sağlık Koleji 2012-2013 Eğitim-Öğretim dönemiyle birlikte ders başı yaptı.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılına başlanması ile birlikte Trakya bölgesi ilk kez bir Sağlık Koleji ile tanıştı. Salı Pazarı Mevkii Çetin Emeç Bulvarı üzerinde yer alan binada ders başı yapan Çorlu Sağlık Koleji ülkemizde Sağlık çalışanlarına duyulan ihtiyaçtan dolayı harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı sağlık sektöründe özel okulculuğun önünü açmasıyla ortaya çıktı.

Mert Eğitim Kurumları bünyesinde Trakya’da öncü kuruluş olarak hizmet verecek olan Çorlu Özel Sağlık Koleji törenle eğitim- öğretime başladı.

Hemşirelik, anestezi teknisyenliği ve acil tıp teknisyenliği alanlarında öğrenci alan ve kayıtların sürdüğü Özel Sağlık Kolejinin açılışında konuşan Okul Müdürü Mahmut Selvi “Okulumuz sağlık sektöründe ara eleman ihtiyacını sağlayan iş garantili bir okuldur. Hemşire ihtiyacının 200 bine ulaştığı ülkemizde böyle bir okulun açılması Trakya ve Çorlu'muz için bir şanstır” dedi.

Okul bünyesinde ayrıca bir anaokulu olduğunu da ifade eden Okul Müdürü Mahmut Selvi kolej ve anaokulu kayıtlarının devam ettiğini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile