Çorum'da Anne Ile Kizi Ayni Üniversitede Egitim Görüyor

Hitit Üniversitesi Moda Tasarimi Bölümü ögrencisi 50 yasindaki Ceyhan Cengiz: 'Birlikte bir yola çiktik. Sinava hazirlanma, girme ve üniversite tercih sürecinin heyecanini birlikte yasadik. Sinav sonuçlari açiklandiginda sevinçten birbirimize sarildik ve gözyaslarimiz sel oldu' Tip Fakültesi ögrencisi Mahinur Cengiz: 'Annemle ögrenci olmak gerçekten çok keyifli. Annem çok çaliskan ve ödevleri için çok titiz'

Çorum'da iki çocuk annesi 50 yasindaki Ceyhan Cengiz, liseden mezun olduktan sonra 30 yil ara verdigi egitimine kiziyla Hitit Üniversitesinde devam ediyor.

Cengiz, 1990'da kazandigi Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü'ne maddi imkansizliklar nedeniyle kayit yaptiramadi.

Egitim hayatini yarida birakan, evlenip 2 çocuk sahibi olan Cengiz, üniversite okuma hayalinden hiç vazgeçmedi.

Cengiz, Hitit Üniversitesince 2019'da uygulanan "Anne Üniversitesi" projesine katildi. Ceyhan Cengiz, bu kapsaminda 48 yasinda ilk kez üniversitede egitim firsati buldu.

"Anne Üniversitesi"nde farkli kurslar alan Cengiz, bu sirada lise ögrenimini tamamlayan kizi Mahinur ile Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na basvurdu.

Sinav sonucunda Cengiz, Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarimi Bölümü'nü, kizi da Hitit Üniversitesi Tip Fakültesi'ni kazandi.

Ceyhan Cengiz, AA muhabirine, "Anne Üniversitesi"nin hayata bakisini degistirdigini, 30 yil erteledigi üniversite egitimine yeniden baslamasina vesile oldugunu söyledi.

Kazandigi üniversiteye gidememenin içinde ukde kaldigini belirten Cengiz, söyle konustu:

"Benim istegim üniversite okumak, kizimin istegi de tip fakültesini kazanmakti. Birlikte bir yola çiktik. Sinava hazirlanma, girme ve üniversite tercih sürecinin heyecanini birlikte yasadik. Sonunda ikimiz birlikte Hitit Üniversitesi ögrencisi olduk. Sinav sonuçlari açiklandiginda sevinçten birbirimize sarildik ve gözyaslarimiz sel oldu. Ikimiz de su anda ayni üniversitenin ögrencileriyiz, bu bizi ayrica çok mutlu ediyor."

Yarim kalan egitimine yillar sonra devam etmenin heyecanini yasadigini vurgulayan Cengiz, "Önceleri 'Acaba evi, okulu, dersleri bir arada götürebilecek miyim?' diye endisem vardi. Ailece oturduk ve konustuk. Ailemin destegi önemliydi. Zaten gerisi halloluyor." ifadelerini kullandi.

Cengiz, egitimde yasin önemi olmadigini yasayarak ögrendigini dile getirdi.

Moda Tasarimi Bölümü ögrencisi olarak giysi üretim tekniklerini ögrendigini anlatan Cengiz, "Ilk basta niyetim sadece ögrenci olmakti fakat su an giysi üretim teknikleri alaninda geri dönüsüme yogunlasmayi ve bu alana üretim yaparak ticarete atilmayi planliyorum." dedi.

- "Anneme bakarak motivasyon buluyorum"

Mahinur Cengiz ise annesi sayesinde üniversiteye hazirlik sürecini keyifli geçirdigini belirtti.

Çevrelerinden sürekli motive edici tepkiler aldiklarini söyleyen Cengiz, "Annemle ögrenci olmak gerçekten çok keyifli. Annem çok çaliskan ve ödevleri için çok titiz, sorumluluk bilinci çok yüksek bir ögrenci. Hatta bazen tembellik ettigim zamanlarda anneme bakarak motivasyon buldugum bile oluyor." ifadelerini kullandi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü ögretim görevlisi Mücella Baylavli da Ceyhan Cengiz'in geç ulastigi hayallerinin bir parçasi olmaktan büyük mutluluk duydugunu kaydetti.

Ögrenciler arasindaki yas farkinin egitimde hiçbir soruna neden olmadigini gördüklerini dile getiren Baylavli, "Tam tersine ilerleyen yasta üniversiteye baslayan ögrencinin çok daha basarili oldugunu, toplum içinde birden fazla üstlendigi rolleri çok iyi yerine getirdigini, çok daha planli çalistiklarini ve çok daha basarili olduklarini deneyimledik. Ceyhan Hanim çok isteyerek, arzu ederek geldi. Yillar sonra hayallerini gerçeklestirecek olmanin heyecaniyla basladik." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile