Çorum'da Kafe Isletmecisi Çift Bir Günlük Kazancini TEMA'ya Bagisladi

Kafe isletmecisi Candan Görkem: 'Müsterilerimizin de katkisiyla 112 fidan bagisinda bulunduk'.

Çorum'da kafe isletmecisi çift, yangindan etkilenen ormanlik alanlarin tekrar agaçlandirilmasina katki saglamak amaciyla bir günlük cirosunu TEMA Vakfi'na bagisladi.

Yaklasik bir yildir kafe isleten Umut-Candan Görkem çifti, Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde devam eden orman yanginlarinin yol açtigi izlerin silinmesine katkida bulunmak amaciyla bir günlük kazançlarini bagislamaya karar verdi.

Kafe girisine "Kafemizden bugün elde ettigimiz bütün kari yanan ormanlarimiza nefes almak için bagislayacagiz" yazili tabela asan isletmeciler, gün boyu müsterilerini agirladi.

Isletmeci Candan Görkem, AA muhabirine, bir günde elde ettikleri kar ile TEMA Vakfi'na 112 fidan bagisi yaptiklarini söyledi.

Yangini söndürmek için ellerinden bir sey gelmedigini, ancak yaralarin sarilmasina katkida bulunabileceklerini düsündüklerini belirten Görkem, "Aksam evde esimle haberleri izlerken yangin bölgesinden görüntüleri gördükçe çok üzüldük ve SMS ile yardim kampanyalarina destek olduk. Daha fazla ne yapabilecegimizi düsünüp, kafemizin bir günlük karini bagislamaya karar verdik." dedi.

Yesillikler içinde bir evde yasadiklarini, çocuklarina da bol yesillikli bir çevre birakmak istedigini dile getiren Görkem, "Bu nedenle bir günlük kazancimizin tamamini yeni ormanlarin kurulmasina katki saglamak amaciyla bagislamaya karar verdik. TEMA Vakfi'na internet üzerinden bagis yaptik. Müsterilerimizin de katkisiyla 112 fidan bagisinda bulunduk." diye konustu.

Yanginla mücadelede zor bir süreç yasandigini ve herkesin elini tasin altina koymasi gerektigine inandigini aktaran Görkem, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bu kampanyayi yaparken baska esnaflara da örnek olmasini umuyoruz. Insallah baskalari da görüp benzer sekillerde katki saglamak ister. Kampanyadan müsterilerimiz de çok memnun oldu. Daha önce kafemize gelmeyen kisiler bugün yaziyi görüp müsterimiz oldu. Bir müsteri iki bardak çay içip, 3,5 lira ödemesi gerekirken kampanyaya katkida bulunmak istedigini söyleyip, 100 lira ödedi. Insanlarimiz kampanyaya sahip çikti."

Kafe müsterilerinden Burak Aralik da kampanyaya destek olmak amaciyla iki soguk içecek karsiliginda 100 lira hesap ödedi.

Aralik, kampanyadan kafe önündeki tabela sayesinde haberdar oldugunu, yanan ormanlari üzüntüyle izledigini ve bu nedenle kampanyaya katkida bulunmak istedigini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile